Haberler

Özlem Tuna New York MoMA’da!

Güncelleme:

Dünyanın En Önemli Modern Sanat Müzelerinden Biri Olan Museum Of Modern Art (Moma),Mayısta İstanbullu Tasarımcıları Ağırlıyor!

Dünyanın en önemli modern sanat müzeleri arasında olan Museum of Modern Art (MoMA), bu yıl 9.sunu düzenlediği "Destination: Design Series" adlı tasarım etkinliğinde İstanbullu tasarımcıları ağırlıyor. 12 Mayıs-30 Haziran tarihleri arasında MoMA Design Store noktalarında ve momastore.org adresinden online olarak yer alacak "Destination: İstanbul" süresince 25 Türk tasarımcının 100'den fazla tasarımı satışa sunulacak. Ev aksesuarı, mobilya, mücevher gibi farklı alanlardaki tasarımları içeren seçkinin en önemli özelliği Türkiye'ye özgü parçaları içermesi.

Doğu ve Batı'nın, eski ve yeninin kesişme noktası İstanbul'a odaklanan koleksiyon, şehrin Bizans ve Osmanlı'dan bu yana çağlar boyu taşıdığı tasarım geleneğini kutluyor bir anlamda. Geometrik dokular, ritmik çizgiler ve canlı renkleri yansıtan bu büyük gelenek, zeytin ağacından yapılmış servis kaşığından, pleksi satranç setine dek, koleksiyonun farklı parçalarının temel esin kaynağını oluşturuyor.

Osmanlı dünyasını bugüne yansıttığı yalın tasarım çizgisiyle dikkat çeken Özlem Tuna, bu çok özel etkinlikte "Lalegun" adlı tasarımıyla yer alacak. Tasarımcının "Zevk-Bahş" koleksiyonuna ait olan şekerlik, oksit kaplama el dövüsü bakır kapak ve turkuvaz seramik kaseden oluşuyor. Farsça da zevk veren, eğlendiren, neşelendiren anlamına gelen zevk-bahş, Osmanlı döneminde çok sevilen bir lale cinsine de adını vermiş.

Tuna bu esinle, geçmişten bugüne en çok kullandığımız objelerden olan kaseler, şekerlikler ve taslara yer verdiği "Zevk-Bahş" koleksiyonuyla ruhumuzu neşelendirmek ve renklendirmek istiyor. MoMA'nın Lalegun'u kolekisyona seçme nedeni ise, 16. yüzyıl Osmanlı dünyasına damgasını vuran lalelin, İstanbul'un geleneksel simgelerinden biri olması ve tasarımın güncel yorumu yansıtması. MoMA Design Store noktalarında ve momastore.org adresinde $75 fiyat etiketiyle satışa sunulacak şekerliği, MoMA üyeleri $67.50'a satın alabilecekler.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın ortaklığıyla gerçekleşen Destination: Istanbul, MoMA Design Store'un Destination: Design serilerinin en yenisi. Dünya çevresindeki yeni tasarımcıları ve tasarım temalarını fakir, içerik ve biçimden zengin bir bağlam içinde göstermeyi amaçlayan bu seride, İstanbul öncesinde Finlandiya, Danimarka, Buenos Aires, Berlin, Japonya, Seul, Brazilya ve Portekiz yer aldı.

Tasarım tutkunları için, Lalegun'un, Özlem Tuna'nın diğer koleksiyonlarından özel parçalarla birlikte İstanbul'da Beymen Home'da da satışa sunulduğunu hatırlatalım.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title