Haberler

Özkök'ten Köşk Açıklaması

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Ülkenin Durumu Hakkında Ufuk Turu Yaptıklarını Belirtti.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ülkenin durumu hakkında ufuk turu yaptıklarını belirterek, ''Evvela şunu söyleyeyim, ben akil adam değilim. Ben fikir ve gözlemlerime dayanan bazı düşüncelerimi arz ettim'' dedi.

Özkök, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile öğle yemeğinde bir araya gelmesinin ardından oğlu Çağlar Özkök'ün Gaziosmanpaşa'daki evine geçti. Burada yaklaşık 2 saat kalan Özkök, ayrılırken gazetecilere açıklama yaptı.

Emekli Orgeneral Özkök, Cumhurbaşkanı Gül'ün daveti üzerine öğle yemeğinde bir araya geldiklerini söyledi. Türkiye'nin içinde bulunduğu durumla ilgili olarak gazeteci Fikret Bila'ya bir mülakat verdiği ve bazı önerilerde bulunduğunu anımsatan Özkök, şunları söyledi:

''Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanım biraz daha detaylı bilgi edinmek istemiş olacaklar ki, beni davet ettiler. Memleketimizin durumu hakkında şöyle bir ufuk turu yaptık. Daha ziyade gazetede yer alan önerimle ilgili oldu.

Bunun dışında Sayın Cumhurbaşkanımız, benim önerimin dışında, kendi yaptığı temaslar hakkında bana bilgi lütfettiler.''

Görüşmede, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecini de ele aldıklarını belirten Özkök, ''Süreçle ilgili faaliyetlerin yavaşlamış göründüğünü, AB sürecinin ülkemiz için faydalı olduğuna inandığımı ifade ettim'' dedi.

Özkök, AB'ye girmekten ziyade AB standartlarına ulaşmak için sürecin önemli olduğunu Cumhurbaşkanı Gül'e aktardığını anlatarak, AB üyeliği sonucu elde edilecek kurallar manzumesinin refah, mutluluk ve başarı getireceğini söyledi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özkök, görüşmeye ilişkin nasıl bir izlenim edindiğinin sorusunu, ''Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından davet edilmek benim için bir şereftir'' diye yanıtladı. Cumhurbaşkanı Gül ile faydalı bir görüşme yaptıklarını ve memnun ayrıldığını ifade eden Özkök, ''Evvela şunu söyleyeyim, ben akil adam değilim. Ben fikir ve gözlemlerime dayanan bazı düşüncelerimi arz ettim. Takdir zatı devletlerinindir. Eğer faydalı olabildim ise ulusuma bir şey yapabildim ise ben bundan övünç ve sevinç duyarım'' dedi.

Özkök, ''Bu akil adam kimdir?'' sorusu üzerine, bu deyimin eskilerin kullandığı bir dil olduğunu belirtti. ''Akil kişilerin'' tecrübeli bilim adamları, akademisyenler, çeşitli meslek dallarında kendini kanıtlamış kişiler olabileceğini dile getiren Özkök, böyle kişilerin bu sürece katkısı olabileceğini Cumhurbaşkanı Gül'e ilettiğini kaydetti. Özkök, ''Spesifik olarak 'Şu kişi akildir, bu kişi değildir'... Böyle bir ayrım yok'' diye konuştu.

Özkök, görüşmede ''Ergenekon'' soruşturmasının gündeme gelip gelmediği sorusu üzerine, ufuk turu yaparken bu konuya değindiklerini, ancak detayına girmediklerini söyledi.

Bir gazetecinin, ''Darbe günlükleri ile ilgili ifade vermeyi düşünüyor musunuz?'' sorusuna Hilmi Özkök, ''Onu söyledim, ben kasaptaki ete soğan doğramam. Büyüklerimden öyle duydum. Günü gelir konu olursa o zaman bakılır'' yanıtını verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title