Haberler

Özince'den Yabancılara Tavsiye

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı ve İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, "Yatırımcılar, Hele Hele Yabancı Yatırımcılar Dünyada Bankacılığın Böylesine Eleştirildiği Bir Dönemde Her Halde Biraz Daha Detaylı Düşünebiliyorlarsa Kalite Açısından Türk Bankası Hisse Senedi Almaları Yararlarına Olur Diye Düşünüyorum" Dedi.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı ve İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, “Yatırımcılar, hele hele yabancı yatırımcılar dünyada bankacılığın böylesine eleştirildiği bir dönemde her halde biraz daha detaylı düşünebiliyorlarsa kalite açısından Türk bankası hisse senedi almaları yararlarına olur diye düşünüyorum” dedi.

Özince, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in, Türkiye  Bankalar Birliğine yaptığı ziyaret dolayısıyla düzenlenen toplantıda  sektöre ilişkin

genel bir değerlendirme yaparak, gazetecilerin  sorularını yanıtladı.

Ersin Özince, Bakan Ekren'in bu konuda sorumluluk alan bakanlar içinde  belki de sektöre en yakın olan kişi olduğunu söyledi. Bakan Ekren'in  bankacılıkta yönetici sorumluluğu almış bir kişi olduğunu ifade eden  Özince, özellikle ekonominin koordinasyonunda Bakan Ekren'in sorumluluk  almasının kendilerini çok olumlu etkilediğini kaydetti.

Toplantıda Bakan Ekren'le birlikte gazetecilerin sorularını da  yanıtlayan Ersin Özince, “Bankalar 9 aylık bilançolarını açıklamaya  başladı. Bir bankanın bilançosunda sorun göründü. Bunu nasıl  değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine, şunları kaydetti:

"Ne yazık ki 2007 yılının önemli bir bölümü, daha ziyade siyasi  istikrarsızlıklar nedeniyle sektörümüzün geçen yıllardaki kadar güçlü  büyümesini mümkün kılmadı. Buna karşın benim Haziran ayı bilançolarında  Türk bankalarının fevkalade performans gösterdiği düşüncem var. Eylül  ayı bilançolarıyla ilgili halihazırda bildiğim kadarıyla bir tane  açıklama var. Dolayısıyla sektörle ilgili bir değerlendirme yapmaya  gerek yok. Tamamen kişisel kanaatimi söylüyorum. Dünyada bankacılık  krizinin bu kadar yaygın olduğu bir ortamda, yatırımcılar açıklanan ve  açıklanacak olan bilançoların kalitesine baksınlar. Açıklanan bilanço  bence fevkaladedir."

        

Ersin Özince, Türk bankalarının bugün yaygın olarak dünyanın en gelişmiş  oldukları iddia edilen ülkelerine oranla “muazzam”, neredeyse iki katı  sermaye yeterlilik oranına sahip olduğunu vurguladı. Basel II'nin şeklen geciktiğini ama tüm kurallarının yerinde olduğunu  dile getiren Özince, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Olsa olsa Türk bankalarının 2007'de fevkalade bir gelişme  göstermediğini belki yıl sonunda göreceğiz ama bu, dünyanın bize benzer  ülkelerinin bir çoğundan çok daha yüksek bir gelişme olacak.  Yatırımcılar, hele hele yabancı yatırımcılar dünyada bankacılığın  böylesine eleştirildiği bir dönemde her halde biraz daha detaylı  düşünebiliyorlarsa kalite açısından Türk bankası hisse senedi almaları  yararlarına olur diye düşünüyorum. Türk bankalarında ise katiyen ilan  edilen banka bilançosu dahil aktif kötüleşmesi falan yoktur. İsteyenle  rakamla da tartışabiliriz."

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title