Haberler

Özince: 'Büyüme Olumlu Bir Faktör Olarak Değerlendirilmeli'

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, 'Netice İtibarıyla Hız Kesse de Büyümenin Halen Olumlu Bir Faktör Olarak Değerlendirilmesi Gerektiğini Düşünüyorum' Dedi.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, ''Netice itibarıyla hız kesse de büyümenin halen olumlu bir faktör olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum'' dedi.

Özince, ''Türkiye'nin Yakın Geleceğinde Sürükleyici Sektörler: Finans, Hizmetler ve Medya'' konulu panel öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ersin Özince, cari açığa ilişkin soru üzerine, özellikle Türkiye'nin çevre ve iç koşullarından ötürü, siyasi istikrarın çok sık sorgulandığı bir ortamda, her türlü ekonomik riskin üzerinde durmakta yarar olduğunu düşündüğünü söyledi.

''Cari açığın finanse edilebildiğini ve finanse edildiği için cari açık olduğunu, değerli ekonomistlerin yorumlarından iyice anlayanlardanım'' diyen Özince, ancak Türkiye'nin çok uzun süreli istikrarı koruyamayabildiğini kaydetti.

AB ile ilgili süreç veya seçim takviminin bazı tereddütler yaşattığını dile getiren Özince, ''Dolayısıyla bu tür riski olan ülkelerde mutlaka cari açık veya her türlü muhtemel finansal riskin önceden planlamayı gerektirdiği düşüncesindeyim. Ama tabii ki bunu işin sahiplerinin değerlendirip karara bağlaması lazım'' dedi.

Ersin Özince, büyüme rakamlarına ilişkin olarak da şunları söyledi:

''Beklenen bir şeydi düşüncesindeyim. Büyümenin yüksek olduğu dönemlerde dahi büyümenin kalitesini sorguladık. Dolayısıyla ben büyümenin, özellikle kalitesinin ve dünya rekabetindeki konumuyla katkıları yönünden, hangi alanda ne kadar amaçlı büyüdük sorusunun cevaplanması gerektiği kanaatindeyim. Netice itibarıyla hız kesse de büyümenin halen olumlu bir faktör olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.''

Özince, ''Yıl sonu hedefi tutar mı?'' şeklindeki soru üzerine de ''Ben ekonomist değilim, ama genellikle olumlu düşünüp olumluya katkı yapmaya çalışan bir kurumun başındayım. Kanaatim, büyümeyle ilgili hedeflerin mutlaka yakalanacağı yolundadır'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title