Haberler

Özhaseki, Yerel Yönetimler Akademisi'ne katıldı

Güncelleme:

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet ve Liderlik Okulu'nun sosyal medya üzerinden düzenlediği "Yerel Yönetimler Akademisi 11" programına katıldı.

Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet ve Liderlik Okulu'nun sosyal medya üzerinden düzenlediği "Yerel Yönetimler Akademisi 11" programına katıldı.

Ak Parti'den yapılan yazılı açıklamaya göre, belediyeciliğin tarihsel gelişine değinen Özhaseki, modern belediyeciliğin Batı'ya nazaran Türkiye'de geç başladığını, belediye hizmetlerinin daha çok insanların hamiyet ve gayretiyle sürdürüldüğünü anlattı.

Şehirleşmenin önemini vurgulayan Özhaseki, "Şehirlerimizi haliyle insanoğlu yapıyor. Şehirler yaşayan canlı organizmalardır. Bakım istiyor, ihtimam istiyor. Şehirler biraz da insan vücuduna benziyor. Doğar, büyür ve bakılmazsa yıpranır. Şehirler yaşam biçimimizin mimari bir forma dönüşmüş halidir aslında. Şehirlerimizi taş ve topraktan ibaret görmek doğru değil. İnsanların yaşam biçimleri, örf ve adetleri şehirlere yansıyor yani biz kendimizi şehirlere yansıtıyoruz, sonra da şehirler bir süre sonra bizi şekillendiriyor." ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin hazırladığı Yerel Yönetimler Yasa Taslağı hakkında bilgi veren Özhaseki, şunları kaydetti:

"Taslakta imarla ilgili bölümler var, yetki devirlerini içeren bölümler var, belediye başkanlarının özlük hakları ile ilgili bölümler var. Daha birçok bölüm var. Büyükşehirlerin ilçelerini, merkez ve taşra ilçeleri olarak iki kategoride değerlendiriyoruz. Büyükşehirlerde kırsal ilçeleri güçlendiriyoruz. Mesela 130 kilometre ilerde bir ilçede büyükşehir belediyesi zabıta hizmetlerini, mezarlık ve cenaze hizmetlerini vatandaşa etkili bir şekilde vermesi mümkün değil. Bu gibi hizmetleri bütçeleriyle birlikte ilçelere veriyoruz. Bu hem akla hem de mantığa uygun. Hem de tasarruf açısından önemli. Bunların tamamı bir konsensüs ile çıksın istiyoruz."

Büyükşehir belediyeleri arasında paylar açısından bir dengesizlik olduğunun altını çizen Özhaseki, buna da çözüm bulmaya çalıştıklarını aktardı.

Dengesizlikle ilgili örnek veren Özhaseki, şöyle devam etti:

"Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde kişi başına düşen pay 1150 TL civarı, Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne düşen payı ise 300 TL civarında. Şimdi Sakarya Büyükşehir Belediyesi her bir vatandaşı için 300 TL alıyor, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ise 1150 TL alıyor. Bu dengesizliği ve adaletsizliği nasıl düzeltebiliriz bunun üzerine çokça kafa yorduk. Yukarıyı biraz baskılayarak, aşağıyı da yükselterek dengeli bir gelir dağıtım şekline geçmek istiyoruz. Yaklaşık 25 belediye başkanı bu gelir dağılımından memnun değil ama diğerleri memnun. Çünkü yüksek alıyorlar. Belediye başkanlığından gelen birisi olarak uzun bir emek verdik. Yasa taslağında her kesimin görüşünü aldık ."

Program sonunda Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet ve Liderlik Okulu Başkanı Doç. Dr. Burak Küntay, şubat ayında tekrar yapacakları Yerel Yönetimler Akademisi programı için Özhaseki'den söz aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Bahçeşehir Üniversitesi AK Parti Hükümet Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title