Haberler

Özhaseki: "Niye Belediye Başkanlarını Seçerken Titiz Olmuyoruz"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Elbette devlet gelecek buraya yatırım yapacak ama niye belediye başkanlarını seçerken titiz olmuyoruz?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Elbette devlet gelecek buraya yatırım yapacak ama niye belediye başkanlarını seçerken titiz olmuyoruz? Anarşistleri, PKK'nın hizmetinde olan adamları, Kandil'e para göndermek için çırpınan tipleri buraya getirip seçiyoruz? Bunu sormaya hakkımız yok mu?" dedi.

Turkuvaz Medya Grubu'nun, Kent Buluşmaları kapsamında bir otelde düzenlediği "Diyarbakır Dönüşüyor" programına katılan Özhaseki, demokratik yönden hakkını arayanları alnından öptüğünü söyledi.

Özhaseki, hiç kimsenin silahı eline alma hakkı bulunmadığını vurgulayarak, şunları belirtti:

"Cinayet işleme, masum insanları vurma hakkı yok. Hele hele kamu görevlilerinin, gece evindeyken veya sokakta alışveriş yaparken eşinin yanında çocuğuyla beraber öldürme hakkı yok. Böyle birşey olamaz. Hiç kimse eline silah alıp yurt dışındaki emperyalist güçlerin oyuncağı olamaz. İhanet edemez, kendi insanına silah doğrultamaz. Bunu yaparsa devlet de gelir onun canını okur."

Bölgede bir süre önce DBP'li belediyelerin çukur kazan PKK'lı teröristlere destek sunduğunu anımsatan Özhaseki, belediye başkanının, milletvekilinin ve bakanın dahi suç işleme özgürlüğünün bulunmadığını vurguladı.

Özhaseki, Sur Belediyesinin görevlendirme yapılmadan önce bütçesinin yüzde 55.8'inin personel gideri, yüzde 26'sının ise taşerona yapılan ödeme olduğunu aktararak, şöyle dedi:

"Yani devletten gelen paranın yüzde 81.8'i personele veriliyor. Peki bu personele mi gidiyor? Hayır. Biraz veriyorlar geriye kalanı ellerinden alıp, başka yere gönderiyorlar. Sadece Sur mu? Silvan'da yüzde 78.3, Mazıdağı'nda yüzde 88, Iğdır'da yüzde 91.8'i personel gideri. Ben 21 yıl belediye başkanlığı yaptım son 5 yıldaki ortalama personel gideri yüzde 17. Şu anda yüzde 14'lere düşmüştü. Peki nasıl oluyor da yüzde 90, 95'ler civarında devletten gelen parayı olduğu gibi personele aktarıyorsunuz?"

"Garibanın eline bin lira, geriye kalan elinden alınıyor"

Bakan Özhaseki, Patnos'ta önceki dönemin belediye başkanının sendikayla yaptığı sözleşmeyle geçici işçilere 6 bin 500 lira, daimi işçilere ise 7 bin 500 lira ödeme yaptığını işaret ederek, "3 sene öncenin rakamları. Dersiniz ki 'milyarlarca lira bütçe para var, işçisine veriyor.' ama içeride para yok ki. Her tarafa borçlu, gelen para bölüşülüyor. Garibanın eline bin lira, geriye kalan elinden alınıyor." ifadelerini kullandı.

"Devlet size parayı eşit şekilde gönderiyor"

Hani Belediyesinin yatırım bütçesinin yüzde 0, Derik'in binde 3, Ergani'nin yüzde 0.94, Yüksekova'nın yüzde 2,12 olduğunu bildirerek, şöyle devam etti:

"2-3 ay önce Yüksekova'da çarşıda esnafla sohbet ederken,'Buralar çok kötü kokuyor, affedersiniz neden bu kadar kötü kokuyor?' dedim. Dediler ki '1 metre dahi kanalizasyon yok.' Ey belediye başkanları, zamanında orada belediyecilik yapanlar ne iş gördünüz? Devlet size parayı eşit şekilde gönderiyor, İller Bankası'nın başında ben varım. Şu ana kadar bir tek kuruşluk fark oluşturmadık. Kişi başına düşen miktar belli. Hakkari'ye, İstanbul'a, Diyarbakır'a giden de aynı. Niye Kayseri'de biz belediye başkanlığı yaparken bütçemizin yüzde 50'si yatırıma gidiyor da siz de yüzde 0, yüzde 1, yüzde 2. Niye acaba?"

-"Niyet bozuk olunca sonu da hayır olmuyor."

Diyarbakır'ın cazibe ve ticaret merkezi konusunda Güneydoğu'nun başkenti gibi olduğuna değinen Özhaseki, şu değerlendirmede bulundu:

"Elbette devlet gelecek buraya yatırım yapacak ama niye belediye başkanlarını seçerken titiz olmuyoruz? Anarşistleri, PKK'nın hizmetinde olan adamları, Kandil'e para göndermek için çırpınan tipleri buraya getirip seçiyoruz? Bunu sormaya hakkımız yok mu? O insanlar eğer iyi niyetli olmasalardı, şehirleri sevselerdi, şehrinde yaşayan insanları sevselerdi, o insanlara hizmet etmek gibi iyi niyet taşısalardı emin olun bambaşka olurdu Diyarbakır. Ama kafa başka yerde olunca, niyet bozuk olunca sonu da hayır olmuyor."

"Cazibe alanı Diyarbakır ortaya çıkacak"

Diyarbakır'ın adeta yol ayrımında olduğunu, bundan sonra teröre ve teröristleri destekleyenlere çizgi çekeceğini belirten Özhaseki, "(Gidin kardeşim lanet olsun size başımıza beladan başka birşey getirmediniz.) diyecek. Biz de inşallah geleceğiz hizmet edeceğiz, dertler dinleyeceğiz ve hakikaten bu bölgede cazibe alanı bir Diyarbakır ortaya çıkacak." ifadesini kullandı.

Bakan Özhaseki, şöyle devam etti:

"Ben buraya gelip hizmet edeceğim. Diyarbakır'ı en az Diyarbakırlılar kadar seviyorum. Hizmetinizdeyim, koşacağım, geleceğim ve bu işleri yapacağım. Ama sizde bu terör yandaşlarına veya teröristlere bir çizgi çekerek gereken dersi verme noktasında üzerinize düşen görev lütfen yapın. Hep birlikte Diyarbakır'ı ayağa kaldıralım."

"Alt tarafı da üst tarafı da biraz oynak"

Diyarbakır'ın da deprem bölgesinde yer aldığını hatırlatan Özhaseki, "Cennet gibi bir vatandayız ama ne yazık ki bu ülkenin alt tarafı da üst tarafı da biraz oynak. Alt tarafında deprem oynaklığı var, üst tarafında da örgütlerin oynaklığı var. Üst taraftaki örgütlerin canına okuyoruz ama alt tarafa ne yapacağız? Onun canına okuyamayız, onunla iyi geçineceğiz. Eğer bir yer balçıksa oraya yapmayacağız evlerimizi. Zemini sağlam yerlerde arayacağız." sözlerine yer verdi.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Özhaseki Kandil Dağı Diyarbakır PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title