Haberler

Özhaseki, Btso Meclis Toplantısı'nda Konuşma Yaptı - Bursa

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, terör örgütü PKK ile mücadeleye ilişkin, "Oradaki mücadelede niye başarısız olduğumuzu şimdi anlıyorum. Bizim gittiğimiz, karşılaştığımız komutanların hepsi şimdi hapiste. İstihbarat bilgilerini onlarla paylaşıyorlar, bizimle paylaşmıyorlar." dedi.

Özhaseki, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (DOSAB) Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi'nde (BUTGEM) gerçekleştirilen Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 17-25 Aralık'ın bir algı operasyonu olduğunu belirtti.

Operasyonla Türkiye'nin en önemli iş adamlarının hedef alındığını anlatan Özhaseki, "17 Aralık'ta güya yolsuzluklara mani olan bir grup vardı. 25 Aralık neydi peki? Türkiye'nin en önemli iş adamlarının mal varlıklarına el koyup ekonomiyi bitirme hareketiydi. Devletle hiç ihalesi olmamış, alaveresi olmamış, bir kuruşluk dahi devlet işi yapmamış adamların mal varlığına el konuluyordu. Bu nasıl bir insaftır? Neyi durdurmaya çalışıyorsunuz? Kimden emir alıyorsunuz?" diye konuştu.

Bakan Özhaseki, operasyonun bir grubun adamları tarafından yapılıp yönetildiğini, aynı adamların Adana'da bir müddet sonra bir tırı çevirdiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Sonra telefon dinlemeleri ortaya çıktı. Hep kendi adamlarını ayarlayarak, orada durdurup yurt dışına şöyle şikayet ediyorlar, 'Türkiye, IŞİD'çi militanlara yardım edip silah gönderiyor. Bak, yakaladık biz. Yanlarında bir basın grubu, başka hiç kimse yok. El insaf Türkiye'den ne istiyorsunuz? Aynı gruba bakıyorsunuz, Genelkurmay başkanını, cumhurbaşkanını, başbakanı dinlemişler. Dışişleri Bakanlığı'ndaki Suriye politikasını tartışan Genelkurmay ikinci başkanıyla dışişleri bakanının bütün konuşmalarını elleriyle, Anamuhalefet partisi liderine veriyorlar. O da Meclis'te yayınlıyor. Hey güzel Allah'ım. Bu nasıl iş, nasıl bir cemaattir? Nasıl bir hizmet hareketidir ki herkesi böyle dinliyorsunuz."

"Diğer cemaatler cemaat değil mi?"

İnsanları İslami terbiye üzerine yetiştirmek için ortaya çıktığını söyleyen sözde hoşgörü ekibinin niye dinlemeler yaptığını soran Özhaseki, "Diğer cemaatler, cemaat değil mi? Niye kimseyi dinlemiyorlar? Kendi otellerinde partiye güya toplantı yaptırıyorlar. Herkesin odasına böcek mi, kamera mı ne koymuşlar, herkesi çekiyorlar. Allah'tan korkmaz mısın, utanmaz mısın? İnsanları yatarken, kalkarken niye çekiyorsunuz? Bir kadın milletvekili bana 'Ağabey bir konuşma yaptım, bana bir bant gönderdiler. Beni banyoda çekmişler, ben ne yapacağım bilmiyorum' dedi. Yahu din bunun neresinde." ifadelerini kullandı.

PKK ile mücadele

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne sık sık gittiğini, oradaki yapılanmanın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın koordinatörlüğünde bulunduğunu aktaran Özhaseki, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Orada teröristlerin canına okuduk, mağdur vatandaşların da evini yapmaya çalışıyoruz. Orada insanlara sıcak bir ilgi başladı. HDP'li milletvekillerini zaten sokaklarda yürütmüyorlar. Oradaki mücadelede niye başarısız olduğumuzu şimdi anlıyorum. Bizim gittiğimiz, karşılaştığımız komutanların hepsi şimdi hapiste. İstihbarat bilgilerini onlarla paylaşıyorlar, bizimle paylaşmıyorlar."

Konuşmanın ardından, Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi binası ile laboratuvarlarını gezen Bakan Özhaseki, daha sonra "Bursa'nın Dönüşüm Süreci Lansmanı" toplantısına katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Özhaseki Türkiye PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title