Haberler

Özhan Canaydın'ın Şirketlerine Kayyum Atandı

Eski Galatasaray Kulübü Başkanlarından Özhan Canaydın'ın Bursa'daki fabrikalarına kayyum atandı.

Eski Galatasaray Kulübü Başkanlarından Özhan Canaydın'ın Bursa'daki fabrikalarına kayyum atandı. İcra İflas Kanunu gereği, mahkeme şirketlerin başına 3 kişilik kayyum heyeti tayin etti. Hakim, gönderilecek bilirkişi raporuna göre bir karar verilecek.

Uzun yıllar Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığı yapan ve 3 yıl önce vefat eden Özhan Canaydın'ın sahibi olduğu 5 ayrı fabrikanın iflasının ertelenmesi için dava açıldı. Bunun üzerine Bursa 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, İcra İflas Kanunu'nun 179. maddesi gereği, Biesseci Bursa Tekstil Sanayi Ticaret AŞ, Bie Bursa İpek Emprime Tekstil Makine Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, BM Ütücülük Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Barka Tekstil Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ ve Liberteks Tekstil Konfeksiyon Gıda İnşaat Otomotiv Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ'ye, mal varlıklarının korunması için tedbir kararı verdi. Ayrıca dosyanın bilirkişiye gönderilmesine karar veren hakim, şirketlerin yönetimine, yeminli mali müşavir, tekstil mühendisi ve serbest mali müşavirden oluşan 3 kişilik bir kayyum heyeti tayin etti.

Bilindiği gibi Türk Ticaret Kanunu'nun 73. maddesine göre bilirkişiler, Canaydın'ın şirketlerinin mevcut proje ve çalışmalarını mercek altına alacak. Şirketin tüm hak ediş ve muhtemel kazançlarını inceleyecek olan bilirkişinin raporuna göre hakim, şirketin iflasını erteleyecek ya da hileli bir durum sezerse iflasına karar verecek.

Öte yandan birçok şirket de dosyaya müdahil olabilmek için mahkemeye başvurdu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Galatasaray Spor Kulübü Özhan Canaydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title