Haberler

Özgür Kıyat'ın Yeni Albümü 23 Ocak'ta Çıktı!

Özgür Kıyat, klasik türkü albümünden daha çok etnik evrensel ve popüler tınıları kaynaştıran bir solukla işlenmiş yeni albümünü piyasaya çıkartıyor.

Özgür Kıyat'ın, baritondan tenora uzanan ses renginin uygun enstrümanlarla harmanlandığı samimi albümünde türkülerin yanı sıra kendisine ait Blues formatındaki 3 yeni eseri de yer alıyor.

Kendisini "sanatçı" değil "sevdalı" olarak adlandıran Özgür Kıyat, klasik türkü albümünden daha çok etnik evrensel ve popüler tınıları kaynaştıran bir solukla işlenmiş yeni albümünü piyasaya çıkartıyor.

Ruhi Su dinleyerek büyüdüğünü belirten sanatçı, Su'nun "Türküleri geliştirmek ve genişletmek lazım" sözünü, müzik yaşantısının 10. yılında anladığını belirtiyor. Bu görüşle, sanatçı, sadece yerel enstrümanları kullanarak halk şarkılarını geniş kitlere yaymanın mümkün olmadığını düşünüyor. Kıyat, "Brass Bu İşleri" adlı 3. albümünde; halk şarkılarının orijinal yapılarını bozmadan, onları evrensel enstrüman ve müzikle birleştirerek evrenselleştiriyor.

Türküler konusunda dar görüşlü insanlara ve eserlerinde kullandığı enstrümanlara gönderme yaparak albüme, "Brass Bu İşleri" ismini veren sanatçı; türkülerin "brass"lar eşliğinde oldukça farklı bir tını yarattığını belirtiyor. ÜTOPYA Müzik Yapım tarafından piyasaya çıkarılacak albümde Kıyat'a orkestra olarak; her yıl Sırbistan, Gucca'da yapılan Balkan Müzik Festivali'nin 2011 birincisi olan Makedon, etnik-balkan müzik grubu Aguşev Orkestrası eşlik ediyor.

Aranjmanları gösterişten çok, samimiyete dayandıran sanatçının albümünde; Ayhan Orhuntaş, Buzuki Orhan, İsmail Soyberk, Nezih Yeşilnil, Göktuğ Çelik, Bekir Sakarya, Emre Günay, Bülent Ay, Murat Süngü, Sanatçı Gülay, Orçun Sünear, Selin Kıyat ve Hande Everes enstrüman ve sesleri ile katkıda bulundu.

Fotoğrafları Fırat Erez'e, artwork ve web tasarımları Hayalgücü Tasarım'dan Ragıp İncesağır'a ait albümün, "Leblebi Koydum Tasa" ve "Bırakma Beni Kadın" adlı iki parçasına, İmre Haydaroğlu yönetmenliğinde iki klip çekildi. Ayrıca, Suat Ateşdağlı ve DJ Yalçın Aşan "Leblebi Koydum Tasa" adlı şarkıya bir "remix" hazırladı.

Özgür Kıyat'ın "Brass Bu İşleri" adlı 3. albümü, 23 Ocak'ta raflarda!

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ruhi Su Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title