Haberler

Özgecan Aslan Parkı ve Anıt Heykeli Açıldı

Özgecan Aslan Parkı ve Anıt Heykeli açıldıSelvi Kılıçdaroğlu: Çocuklarımıza ilk öğreteceğimiz şey sevgi ve vicdan olmalıSEKİZ Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Özgecan Aslan Parkı ve Anıt Heykeli açıldı.

Özgecan Aslan Parkı ve Anıt Heykeli açıldı

Selvi Kılıçdaroğlu: Çocuklarımıza ilk öğreteceğimiz şey sevgi ve vicdan olmalı

SEKİZ Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Özgecan Aslan Parkı ve Anıt Heykeli açıldı. Geçen yıl vahşi bir cinayetle yaşamdan koparılan 19 yaşındaki Özgecan Aslan adı Çankaya'da yaşayacak. Özgecan'ın babası Mehmet Aslan, "Çankaya benim için artık Can'kaya'dır" dedi. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ise konuşmasında, "Özgecan'ın adı bu parktaki ağaçlarla, kuşlarla beraber nefes alacak, yaşayacak. En büyük temennim anıtımızın bu ülkede katledilen kadınların unutulmadığını göstermesidir" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ise konuşmasında, "Her kadın öldürüldüğünde sesimizi daha çok çıkarmaya çalışıyoruz, ama değişen bir şey olmuyor. Çocuklarımıza doğar doğmaz ilk öğreteceğimiz şe sevgi ve vicda olmalı" dedi.

Kadın özgürlüğünün ve yaşam hakkının simgesi olan Özgecan Aslan Parkı ve Anıt Heykeli Çankaya'da açıldı. Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan'ın da katıldığı açılış töreninde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Lale Karabıyık, Bülent Tezcan, Tekin Bingöl, Çetin Osman Budak, Seyit Torun, CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve eşi Kezban Taşdelen ile Belediye Meclis üyeleri de hazır bulundu. Açılış t renini çok sayıda vatandaş da izledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen açılışta, geçen yıl vahşi bir şekilde öldürülen Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan duygulu bir konuşma yaptı. 'Çankaya benim için artık Cankaya'dır' diyerek konuşmasına başlayan Aslan şunları söyledi:

ŞİDDETİ SİSTEM YARATTI

"Özgecan, 'ben insanları ruhlarıyla seviyorum' derdi. Biliyorum ki benim kızım bütün insanların, kadınların, annelerin kalbinde ruhuyla yaşıyor ve çok güzel bir yerde. Karanlık içinde kaybolmuş, sevgiden şefkatten mahrum kalmış, eğitimsiz, şiddete meyilli bu insanları bizler, yani sistem yarattı. Evrenin küçücük bir formülüdür 'sev-sevil'. Bizler bu dünyaya sevgi ve saygıyı öğretmeye geldik" dedi.

KATLEDİLEN KADINLAR UNUTULMAYACAK

Büyük bir acıya ortak olmak adına buluştuklarını söyleyen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Kadınlarımız için büyük isyanı haykırmak ve Özgecan'ı bir kez daha bağrımıza basmak için buradayızö dedi. Türkiye'de son 12 yılda 5 bin 324 kadının katledildiğini hatırlatan Taşdelen, ülkede namus ve ahlak adı altında erkek şiddetini meşrulaştırmaya çalışan bir zihniyetin olduğunu vurguladı. Taşdelen, 'Bu zihniyet hamilelerin sokağa çıkmasının edepsizlik olduğunu söyleyen, 9 yaşındaki kız çocuğuyla evlenmek mümkündür diyen zihniyettir" dedi.

Çankaya Belediyesi olarak kadına şiddetin her zaman karşısında, kadının ise yanında olacaklarının sözünü veren Başkan Taşdelen, "Özgecan'ın adı bu parktaki ağaçlarla, kuşlarla beraber nefes alacak, yaşayacak. En büyük temennim anıtımızın bu ülkede katledilen kadınların unutulmadığını göstermesidir" diye konuştu.

SELVI KILIÇDAROĞLU: ÇOCUKLARA SEVGİ VE VİCDAN ÖĞRETMELİYİZ

Kısa bir konuşma yapan Selvi Kılıçdaroğlu da, "Her kadın öldürüldüğünde sesimizi daha çok çıkarmaya çalışıyoruz, ama değişen bir şey olmuyor. Demek ki çocuklarımıza doğar doğmaz ilk öğreteceğimiz şey sevgi ve vicdan olmalı" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da yaşanılan sürecin mağdurunun kadınlar olduğunu ve bu kötü günlerden kadınlar ile dayanışarak çıkılacağını vurguladı.

ÖZGECAN'IN ELLERİ KANADI OLDU

Konuşmaların ardından Heykeltıraş Aykut Öz tarafından yapılan ve 'Özgürlük Kadınların Ellerinden Yükselirö yazılı kaidenin üzerinde bulunan heykelin ve parkın açılışı gerçekleştirildi. Sanatçı heykelinde 3 kadın figürünü Özgecan'ın katledilen tek kadın olmadığı anlamında; el şeklindeki kanatları ise vahşetin ardından Özgecan'ın kesilen elleri ve baba Mehmet Aslan'ın 'Kızım cennete kanatlandıö sözlerini bütünleştirerek sembolize etti. Etkinlik, Ankara Güzel Sanatlar Lisesi, orkestra bölümü öğrencilerinin müzik dinletisi ile sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Alper Taşdelen Mehmet Aslan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title