Haberler

Özgecan Aslan Cinayeti Davası

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili görülecek duruşmada sanıkların salonda hazır bulunmasını istediklerini belirtti.

Antmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 12 Haziran'da görülmesi planlanan ilk duruşmaya Türkiye'nin dört bir yanından yüzlerce avukatın müdahil olmak için geleceğini söyledi.

Avukatların yanı sıra bazı baroların da tüzel kişilik olarak müdahillik talebinde bulunduğunu ifade eden Antmen, başvuruların devam ettiğini belirtti.

Antmen, sanıklar minibüs şoförü Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ile Fatih Gökçe hakkında hazırlanan ve kabul edilen iddianamenin, istenilen cezalar açısından yeterli olduğunu ve iyi hazırlandığını anlatarak, "Biz ve ailenin avukatları, bu eyleme katkı veren bazı faillerin de olduğunu düşünüyoruz. Bunlar hakkında takipsizlik kararı verilmişti. Ailenin avukatları bu karara itiraz edecekler. Tabi bu konuda son sözü mahkeme söyleyecek" dedi.

Mersin Barosu, müdahil avukatlar ve aile avukatlarının, sanıkların Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla yargılanması yerine, duruşmaya getirilmesini istediklerini vurgulayan Antmen, şöyle konuştu:

"Aynı zamanda çapraz sorgu dediğimiz bir şey var. Müdahil avukatlar, bu zanlıları bu şekilde sorgulamak istiyorlar. Açık nokta kalmasın, detaylar ortaya çıksın ve başka yardımcı kişiler varsa bu kişiler de cezalandırılsın diye arkadaşlarımız SEGBİS'in kullanılmamasını talep ediyorlar. SEGBİS ile insanların, zanlıların mimiklerini görmeniz, gözünün içine bakmanız kolay değil. Zaten ceza hukukundaki temel ilkede yargılayan ile yargılananın yüz yüze bakması, çok önemli. Bu nedenle duruşma salonuna getirilmeleri gerektiğini düşünüyoruz"

Antmen, adil yargılanma hakkı kapsamında sanıkların da haklarının savunulacağını belirterek, şöyle devam etti:

"Ceza hukukunda failin ne kadar ceza alması gerekiyorsa o kadar ceza alması gerekir, ne eksik, ne fazla. Bu sanıklar da tabi avukatlarla temsil edilmeliler. Zaten sanıklardan birinin uzaktan akrabası bir avukat arkadaşımız savunma görevini üstlenmişti. Sanıyorum o devam edecek. Babanın da bir avukatla görüştüğü ve ona vekalet vereceği yönünde duyumlarımız var. Asli fail Suphi Altındöken'le ilgili Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi, avukat atamamız için bize başvurdu. 12 Haziran'a kadar fail kendine bir avukat bulamazsa, savunma hakkının ihlal edilmemesi ve adil yargılanma hakkının ortadan kalkmaması için bu konuda bir avukat arkadaş görev yapacak."

Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianamede tutuklu sanık Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Kaynak: AA / Yerel

Tarsus Mersin Gökçe Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

hayalet:

fevzievladına söyleyin şöförün avukatı olsun tabi cokk parası varsa

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title