Haberler

Özelleştirilen Tesisler İçin Temsili Cenaze Töreni

Güncelleme:

Muğla'nın Yatağan ilçesindeki Maden-İş Sendikası ve Tes-İş Sendikası üyeleri, yine ilginç bir eyleme imza attı.

Türkiye'de ilginç eylemleriyle dikkat çeken Muğla'nın Yatağan ilçesindeki Maden-İş Sendikası ve Tes-İş Sendikası üyeleri, yine ilginç bir eyleme imza attı. Türkiye'de özelleştirilen kamu iktisadi teşekküllerine ait tesisler için temsili imam ve tabut hazırlayan sendika üyesi işçiler, Madenci heykeli önünde özelleştirilen tesislere haklarını helal etmedikleri açıkladı.

Yatağan şehir merkezinde sloganlar atarak yürüyen sendika üyelerine bazı vatandaşlar alkışlarla destek verirken, yürüyüş Madenci Heykeli önünde sona erdi. Temsili tabutları sırasıyla dizen sendikalar adına açıklamayı Maden İş Sendikası Başkanı Süleyman Girgin yaptı. Girgin, Ulu Önder Atatürk'ün

"Söz konusu vatansa gerisi teferruattır" dediğini hatırlatarak şöyle konuştu:

"Evet söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Her ülkenin toprağı değerlidir ama bizim vatan toprağımız hem değerli hem de kutsaldır. Çünkü, her karış toprağı şehit kanıyla sulanmıştır. Emperyalizme karşı savaşan vatan evlatları, Erzurum'da Nene hatun, Maraş'ta Sütçü İmam, İzmir'de Hasan Tahsin, Ankara'da Mustafa Kemal olmuşlar ve emperyalizme geçit vermemişlerdir. Vatan demek sadece bir avuç toprak ve üzerlerindeki çakıl taşları demek değildir. Vatan, madenlerdir, santrallerdir, limanlardır, derelerdir, otoyollardır, köprülerdir, barajlardır, KİT'lerdir."

Girgin, maalesef son 30 yıldır batının dayatmalarıyla devlet politikası haline getirilmiş olan ve adeta yağma ve talana dönüşen özelleştirme uygulamalarıyla, vatanın parça parça satıldığını, tek kurşun atmadan emperyalizme teslim edildiğini söyledi. Şimdi de sırada iştah kabartan kamu santralleri ve kömür işletmeleri olduğunu belirten Girgin, şöyle konuştu: "Bu güne kadar enerji alanında dağıtımın tamamı, özelleştirilmiş durumdadır. Üretimde ise doğalgazın, termiğin ve hidroelektriğin özelleştirilme süreci de devam etmektedir. Yatağan termik santrali ve Güney Ege Linyit İşletmeleri yıllardan bu yana Yatağan ekonomisini besleyen iki önemli arterdir. Aynı zamanda bölge halkı için iş kapısıdır da. Bu kurumlar Özelleştirilirse, istihdamda küçülme olacak, Seyitömer'de olduğu gibi kadrolu ve taşeron işçiler işten çıkartılacak, işsizlik artacak, ilçeye giren nakit azalacak ekonomik daralma kaçınılmaz olacaktır. Bu kurumlarımız satılırsa bundan köylü de, esnaf da, memur da olumsuz yönde etkilenecektir. Bu dava sadece santral ve kömür işçisinin değil, Yatağan'da yaşayıp, Yatağan'da ekmek yiyen herkesin davası olmalıdır. Bugün burada bu zamana kadar yapılan özelleştirmelere bir kez daha dikkat çekmek için özelleştirmeye kurban edilmiş olan kamu kurumlarımızı temsilen bir cenaze merasimi yapıyoruz. Maalesef giden geri gelmediği gibi yerine de yenisi konmuyor. Bundan dolayı Yatağan'dan siyasi iktidara bir çağrıda bulunarak özelleştirme kıyımlarına bir son verilmesini, Yatağan-Yeniköy -Kemerköy termik santrallerimizin ve kömür ocaklarımızın özelleştirme işlemlerinin durdurulmasını istiyoruz."

Konuşmaların ardından temsili cenaze töreninde temsili imamın özelleştirilen tesisler için "Haklarınızı helal ediyor musunuz?" sorusuna sendika üyeleri 'Hayır' diye cevap verdi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı?
title