Haberler

Özel Toplu Taşıma Araçlarında Ankarakart'la Ulaşım Başlıyor

Sincan-Ulus- Kızılay hattında hizmet veren 168 özel toplu taşıma aracında (ÖTA) elektronik bilet "ANKARAKART" sistemi, 15 Mayıs Pazartesi gününden itibaren başlıyor.

Başkentliler, ÖTA'larla yaptıkları seyahatlerinde, artık para yerine EGO Genel Müdürlüğü'ne ait toplu taşıma araçları metro, Ankaray, otobüs ve teleferikte geçerli olan ANKARAKART'ı kullanarak yolculuk yapacak. EGO yetkilileri, uygulama başlamadan önce Başkentlileri uyararak, "Parayla biniş imkanının kalmayacağı özel toplu taşıma araçlarında, yolcuların mağdur olmamaları için önceden ANKARAKART'larını satış noktalarından almaları gerekiyor" uyarısında bulundu.

EGO yetkilileri, araçlara elektronik bilet okuma sistemi "vadilatör" monte ederek uygulamaya hazırlandığını belirterek, bu sayede özel toplu taşıma araçlarının EGO toplu taşıma araçlarıyla uyumlu hale getirildiğini söylediler. Yetkililer, hem EGO araçlarını hem ÖTA'ları kullanan yolcuların, tek kartla seyahat edebileceğini kaydettiler.

Yetkililer, ANKARAKART uygulamasıyla, yolcu - biletçi - şoför arasında yaşanan olumsuz durumların ortadan kalkacağını, serbest kart ve indirimli kart kullananların da kartlarıyla bu araçlarda rahatlıkla yolculuk yapabileceğini vurguladılar. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kızılay Sincan Ulus Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title