Haberler

Özel Sporcular Dünya Bisiklet Şampiyonası

Dünya Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) Başkanı Geoff Smedley, "Şampiyonanın en yüksek kalitede yapılacağından kuşkum yok."

Dünya Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) Başkanı Geoff Smedley, "Şampiyonanın en yüksek kalitede yapılacağından kuşkum yok. INAS olarak Türkiye ile gurur duyuyoruz" dedi.

Smedley, TOSSFED ve INAS'ın ortaklaşa düzenlediği Özel Sporcular Dünya Bisiklet Şampiyonası'nın bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında, Türkiye'de bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.

INAS olarak, TOSSFED'in düzenlediği organizasyonlarla gurur duyduklarını anlatan Smedley, şunları kaydetti:

"TOSSFED, federasyonumuzun yeni üyesi, ancak en değerli üyesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Şampiyonanın en yüksek kalitede yapılacağından kuşkum yok. INAS olarak Türkiye ile gurur duyuyoruz. Bütün bisikletçiler güzel bir kent olan Konya'da yarışmanın keyfine varacaklar. Burada yaptığım görüşmelerde gördüm ki insanlar bu sporu çok seviyor. Şehrin yapısı bisiklet kullanmaya çok uygun. Türkiye'nin bu durumdan faydalanması gerektiğini düşünüyorum."

-"Türk sporuna ciddi katkılar sağlayacaklar"-

TOSSFED Başkanı Gürdal Gümüş ise büyük heyecan içinde olduklarını belirterek, federasyonlarının 14 ayrı branşta faaliyet gösterdiğini dile getirdi.

Her bir özel sporcuya yönelik hizmet verebileceklerini ifade eden Gümüş,

"Sayın Başbakanımız'ın önderliğinde engelli ve özel sporculara yönelik faaliyetler çok büyük mesafe aldı. Evde bakım hizmetleri adı altında çok önemli hizmetler var. Bazıları 'bu çocuklar bisiklet kullanabilir mi-' diyordu. Bu çocuklar durmaksızın 115 kilometre yol yaptılar. Çocuklarımızdan çok özel performanslar bekliyoruz. Türk sporuna ciddi katkılar sağlayacaklar" diye konuştu.

Konya Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz da Türkiye'den şampiyonaya katılacak 11 özel sporcuyu 3 aydır Konya'da misafir ettiklerini aktardı.

Şampiyona boyunca Konyalılar'ın özel sporculara özel ilgi göstereceğini vurgulayan Şaşmaz, "Bu sporcular, toplumda ailelerin dahi ikinci planda tuttukları ve neler başarabileceklerinin farkında olmadıkları sporcular. Bu şampiyona, insana emek verildiğinde nasıl bir gelişim göstereceğinin en önemli göstergesi" dedi.

TOSSFED'in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek ve 30 Eylül'de sona erecek olan Özel Sporcular Bisiklet Dünya Şampiyonası'na, Türkiye'nin yanı sıra ABD, Polonya, Portekiz, Çek Cumhuriyeti ve Hollanda'dan 21 sporcu katılacak.

Muhabir: Mümin Altaş

Yayıncı: Ahmet Kayır - KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Gümüş Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title