Haberler

Özel Sanko Okulları Öğrencileri Başarıya Abone Oldu

Özel SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri, MEF Üniversitesi ve MEF Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen “26. MEF Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması”nda, biyoloji dalında birinci olurken, inovasyon kategorisinde özel ödüle değer görüldü.

Özel SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri, MEF Üniversitesi ve MEF Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen "26. MEF Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması"nda, biyoloji dalında birinci olurken, inovasyon kategorisinde özel ödüle değer görüldü.

Dünya genelinden 508 proje başvurusunun yapıldığı yarışmada ön eleme sonucu Türkiye dahil 13 ülkenin 79 projesi finale kaldı, 20 biyoloji projesi sergilenmeye uygun bulundu.

Yarışmanın İstanbul'da düzenlenen ödül töreninde, Özel SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinden Doğa Akçadağ ve Ecem Güney'in, rehber öğretmenleri Fatih Mehmet Günaydın danışmanlığında hazırladığı "Hidrojenle Zenginleştirilmiş Ayva Çekirdeği Müsilajı ile Tekstil Atık Sularının giderilmesi" isimli proje,biyoloji dalında birinciliğe layık görüldü ve İnovasyon Özel ödülünün sahibi oldu.

MEF Okulları Ulus Kampüsünde düzenlenen ödül töreninde Özel SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerine birincilik kupası, madalyası, üç bin TL değerindeki hediye çeki, Prof. Dr. Mehmet Haberal tarafından takdim edildi, MEF Üniversitesini tercih etmeleri halinde yüzde 25 burslu öğrenim görebilecekleri bildirildi. Ayrıca inovasyon özel ödülü almaya hak kazanan öğrenciler kupa ve madalya ile bin TL değerindeki hediye çekini de Prof. Dr. Mehmet Haberal'dan aldı.

Özel SANKO Okulları Fen Bilimleri Bölüm Başkanı Ekrem Dobooğlu, öğrencilerinin rehber öğretmenleri danışmanlığında hazırladıkları proje ile biyoloji dalında birincilik ve inovasyon özel ödülü kazanmalarının gururunu yaşadıklarını söyledi.

Eğitimde Başarının Adresi, Özel SANKO Okulları

Bu arada, eğitimde başarının adresi haline gelen Özel SANKO Okulları, akademik ve sosyal başarılarıyla Türkiye ve Dünya derecelerine adeta abone oldu.

Geçen yıl Avusturya'da düzenlenen "ROBOTCHALLENGE" Dünya Uluslararası Robot Yarışmasında tasarladıkları robot ile Freestyle (Serbest Kategori) de Dünya Şampiyonu olan Özel SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi ile Özel SANKO Koleji öğrencileri, bu yıl Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenen ROBOGAMES Dünya Robot Yarışması'nda 2 dünya birinciliği, 2 dünya ikinciliği elde ederek başarılarına bir yenisini ekledi.

Özel SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi ile SANKO Koleji öğrencileri, YGS 2017 Türkiye genelinde 2'ncilik, 4'üncülük, 7'ncilik, 8'incilik, 11'incilik, 17'ncilik, 28'incilik, 39'unculuk ve 49'unculuk dereceleri ile akademik alanda da büyük bir başarıya imza attı.

Özel SANKO Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Eylül Eren, Bursa Nilüfer Belediyesi ile AkademiX Güzel Sanatlar Merkezinin ortak düzenledikleri "I'inci Bursa Nilüfer Uluslararası Piyano Yarışması ve Müzik Festivali"nde dünya birincisi olarak sanat dalında SANKO'nun adını uluslararası platformda duyurdu.

Yüzmede de büyük başarılara imza atan Özel SANKO Okulları ortaokul öğrencisi Beril Öztürk ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından Çanakkale'de düzenlenen "Anadolu Yıldızlar Ligi" (Anolig) Yüzme Türkiye Birinciliği müsabakasında Türkiye Birincisi oldu.

Bunların yanı sıra, Özel SANKO Ortaokulu, ODTÜ Geliştirme Vakfı Okullarının ODTÜ'de düzenlediği 2'inci Ulusal "Geleceğin Mühendisleri Yarışıyor" yarışmasında Türkiye birincisi oldu.

Uluslararası konferanslara sık sık katılan Özel SANKO Okulları, Antalya'da düzenlenen Uluslararası MEDMUNTR2016 (Mediterranean Model United Nations - Akdeniz Model Birleşmiş Milletler) Konferansından iki ödülle döndü.

Özel SANKO Okulları NASA Buluş Şenliğinde birçok ödül alarak Gaziantep'in gururu oldu. 12'inci NASA Buluş Şenliği'nde okullar kategorisinde "En Sıra Dışı Tasarım" ödülü ve "Hobiciler" kategorisinde Türkiye Birinciliği ve En farklı Tasarım ödüllerini alan SANKO öğrencileri, 13'ncü NASA Buluş Şenliğinde ise okullar kategorisinde Türkiye üçüncülüğü, Hobiciler kategorisinde Türkiye Birinciliği, "En Artistik Tasarım" ve "En Ağır Tasarım" ödüllerini kazandı.

Akademik başarıyı sosyal, sportif ve sanatsal başarılarla desteklemeyi ilke edinen Özel SANKO Okulları, ulusal ve uluslararası alanda Gaziantep'in adını duyurmanın haklı gururunu yaşıyor. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Türkiye Ulus NASA Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title