Haberler

Özel Sanko Okulları'ndan Büyük Başarı

Gaziantep Özel Sanko Okulları, 'Rumkale, Artık Yalnız Değilsin' İsimli Projesiyle Katıldığı 'Uluslararası Volvo Adventure Çevre Projesi Yarışmasında Dünya Finalinde Dördüncü Oldu. Türkiye'den 184 Projeyi Geride Bırakarak Birinci Olmayı Başaran Özel Sanko Okulları, İsveç'te 15 Ülkenin Katılımı ile Düzenlenen Finale Katıldı.

Gaziantep Özel Sanko Okulları, ‘Rumkale, Artık Yalnız Değilsin’ isimli projesiyle katıldığı ‘Uluslararası Volvo Adventure Çevre Projesi yarışmasında dünya finalinde dördüncü oldu. Türkiye'den 184 projeyi geride bırakarak birinci olmayı başaran Özel Sanko Okulları, İsveç'te 15 ülkenin katılımı ile düzenlenen finale katıldı.

Öğrenciler Melih Bayram, Ceyda Kaygusuz, Bahar Koçer, Sena Koçer, Dila Tuğçe Şahin, tarih öğretmeni Mehmet Bozbaş, İngilizce öğretmeni Celal Yiğit ve biyoloji öğretmeni Zuhal Uncuoğlu'nun hazırladığı ‘Rumkale Artık Yalnız Değilsin’ konulu proje, 'Uluslararası Volvo Adventure Çevre Projesi yarışmasının İsveç’te yapılan finalinde Türkiye’yi temsil etti. Yapılan değerlendirmeler sonunda Endonezya’nın birinci olduğu yarışmada Özel Sanko Okulları sunumunu yaptıkları projeyle dünya 4.’sü oldular.

Özel Sanko okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, öğrencilerinin hazırladığı projenin dünya dördüncüsü olmasının, Türkiye adına gurur verici olduğunu belirterek, ''Alınan sonuç hem okulumuz hem de Türkiye için önem taşımaktadır. Okul olarak ülkemizi 45 ülkenin katıldığı ve 15 ülkenin finale kaldığı yarışmada en iyi şekilde temsil ettik'' dedi.

Genel Müdür Köylüoğlu, çevre konusundaki duyarlılıklarını Rumkale projesiyle dünyaya duyurduklarını da kaydetti.

SESSİZ TARİH TAKIMI’NDAN BÜYÜK ÇALIŞMA

Özel Sanko Okullarının adını dünyada duyuran proje büyük bir çalışma sonucu hazırlandı. Okulda ‘Sessiz Tarih Takımı kurulmasıyla başlayan projede öğrenciler yoğun bur çalışma temposuna girdiler. Sessiz tarih takımı Rumkale'ye giderek yaptığı gezi ve incelemelerde tespitler yapmış ve öncelikli olarak Rumkale'nin tanıtımına yönelik çalışmalar başlatmıştı. Bu çalışmalar sırasında İl Özel İdaresi ve Yavuzeli Kaymakamlığı'nın da katkılarıyla gemi alımı sağlanarak Rumkale'ye kolay ulaşım için adım atılmış oldu. Sanal ortamda hazırladıkları Rumkale'yi bütün dünyaya anlatmaya çalışan takım, ayrıca Rumkale ile ilgili şu ana kadar en geniş kapsamlı kitapçığı hazırladı ve basılıp dağıtılmasını sağladı. Takım, proje ile ilgili hazırlıklarına son hızla devam ediyor.

(ST-ST-Y)

30.05.2007 16:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title