Haberler

Özel Sağlık İşletmelerine Neşter

Sağlık Bakanlığı Tarafından Hazırlanan ve Yakında Uygulanacağı Belirtilen Özel Sağlık İşletmelerine İlişkin Yönetmelik Nedeniyle 2 Bin 500 Sağlık Kuruluşunun Kapısına Kilit Vurulacağı, 50 Bin Sağlık Çalışanın İse İşsiz Kalacağı Öne Sürüldü.

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve yakında uygulanacağı belirtilen özel sağlık işletmelerine ilişkin yönetmelik nedeniyle 2 bin 500 sağlık kuruluşunun kapısına kilit vurulacağı, 50 bin sağlık çalışanın ise işsiz kalacağı öne sürüldü. Türkiye Sağlık İşletmeleri Derneği (TÜSİDER) Başkanı Dr. Ramazan Aydın, söz konusu yönetmeliğin hem çalışanları, hem yatırım yapanları, hem de hizmet alan vatandaşları mağdur edeceğini belirterek, "Eskiden olduğu gibi devlet hastanelerindeki kuyruklar artacak" uyarısında bulundu.

TÜSİDER tarafından Ankara Ticaret Odası'nda (ATO) düzenlenen toplantıda, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan "Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik ve Özel Hastaneler Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" tartışıldı. Toplantıya TÜSİDER Başkanı Dr. Ramazan Aydın, Türk Tabipleri Birliği yöneticileri ile özel sağlık işletmelerinin yöneticileri katıldı. Konuşmacılar, yönetmeliğin hayata geçirilmesiyle özel sağlık sektörünün çok ciddi yara alacağı görüşünde birleştiler.

TÜSİDER Başkanı Dr. Ramazan Aydın, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, yönetmeliğin doğuracağı olumsuz sonuçlara dikkati çekti. Türkiye'de 350'si özel hastane olmak üzere yaklaşık 3 bin özel sağlık kuruluşu bulunduğunu hatırlatan Dr. Aydın, bu kuruluşlarda 160 bin kişinin istihdam edildiğini kaydetti. Özel sağlık kuruluşlarının yaptığı hizmetin son 5 yıl içinde halk tarafından büyük beğeni kazandığını ifade eden Dr. Aydın, şunları söyledi:

"Yönetmelikle gelinen noktada özel sağlık işletmelerinde büyük sıkıntı yaşandı. Dal merkezleri ve tıp merkezlerinin büyük kısmı kapanma noktasına geldi. 6 yıl önce Türkiye'de 65 civarında özel hastane vardı, tıp merkezlerinin sayısı ise ancak bir elin parmakları kadardı. Hükümetin gösterdiği hedefler ve verdiği destekler sonucu son 5 yılda özel hastane, dal merkezleri ve poliklinikler açıldı ve çok ciddi yatırımlar yapıldı. Bu yatırımların yüzde 80'i ithal malzemedir. 160 bin çalışanın bulunduğu sektör, bugün büyük sıkıntı içindedir. Madem öyle zamanında çalışma izni verilmemeliydi. Açılan bu kuruluşları artık bundan sonra kapanma noktasına getirmenin yanlış olduğunu düşünüyoruz. Bugün Ankara ve Ankara dışından gelen 400'ün üzerindeki kurum yönetim kurulu başkanları ve yöneticileri konuyu tartışacak, hükümete iletecek. Yönetmelik, kaliteyi artırmak ve standart getirmek amacıyla yapılmış olabilir. Ama kendilerinin 1 yıl önce ruhsat verdiği kuruluşları bugün kapanmanın eşiğine getirmek yanlıştır. Hem çalışanlar, hem yatırım yapanlar, hem de hizmet alan vatandaşlar mağdur edilmiş olacak." Aydın, 2 bin 500 sağlık işletmesi kapanırsa hizmetlerin aksayacağını, eskiden olduğu gibi devlet hastanelerindeki kuyrukların artacağını sözlerine ekledi.

(YZE-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title