Haberler

Profesör Doktor Mikdat Kadıoğlu'ndan Türkiye İçin Korkutan Uyarı: Çöl İklimine Dönüşüyoruz

Güncelleme:

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Türkiye'de yağışların düzensizleştiğini buna bağlı böceklenmenin arttığını belirtti. İklimin değiştiğini belirterek, "Çöl iklimine dönüşüyoruz" dedi.

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Türkiye'nin ikliminin değiştiğini belirterek, "Çöl iklimine dönüşüyoruz. Genellikle az yağışlı veya yağış rejimi düzensiz bir yağış ve çok sıcak buharlaşmanın da çok olduğu mevsim. Bu tabi bizim için su kaynaklarını, ormanları azaltıyor. Böceklenmeyi, hayvanlardan insana geçen hastalıkları, kene gibi problemleri arttırıyor" dedi.

HAVA KİRLİLİĞİ ATAŞEHİR'DE YAPILAN ÇALIŞMALARLA ANLATILDI

Ataşehir Belediyesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi tarafından "Ne Soluduğumuzun Farkında Mısınız?" sloganıyla hazırlanan " Ataşehir'de Hava Kalitesi" konferansı Mustafa Saffet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ve Prof Dr. Hüseyin Toros'un konuşmacı olarak katıldığı konferansta, hava kalitesinin önemi nedir, korunması için neler yapılmalı, yönetimi ve gerçek hayata dönük farkındalık oluşturmak için öncelikli eylem planları ve Ataşehir ilçesinde yapılan çalışmalarla ilgili konular anlatıldı.

"TÜRKİYE'NİN İKLİM DEĞİŞİYOR, YAĞIŞLAR DÜZENSİZ"

Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman, Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal, Ataşehirli Mahalle Muhtarları ile çok sayıda çevreci vatandaş ve öğrenci de konferansta anlatılanları ilgiyle dinledi.

Türkiye'nin değişen iklimine dair bilgiler aktaran Prof Dr. Mikdat Kadıoğlu, "Yağışlar düzensiz hale geliyor. Kışın alçak basınç merkezi ona bağlı. Cephe sistemlerinden olan yağış azalıyor. Böylece kış kuraklığında büyük artış yaşıyoruz.Bahar ayların ilkbahardan, sonbahara kadar olmak üzere çok şiddetli, gök gürültülü boranlarla karşılaşıyoruz. Bunlar tabi ani yağışlar, ani sellere, dolu yağışlarıyla büyük hasara neden oluyor.

"YAZLAR GİTTİKÇE DAHA DA ISINIYOR"

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni açıkladı. Önümüzdeki yaz mevsiminde hava sıcakları mevsim normallerinin bir iki derece üzerinde olmasını bekliyoruz. Neredeyse her sene aynı şey oluyor. İklim değişikliğinin sürekliliğini gösteren bir durum bu. Buna bağlı olarak da yağışlar azalıyor. Özellikle zaten bizde yazın yağışlar azdır.

Az olan yaz yağışları daha da azalıyor.Ama bu hiç yağmayacak anlamına gelmiyor. Kısa süreli gök gürültülü sağanak yağışlar nadiren de olsa görülüyor ve bunlar kurak bir periyottan sonra yağdığı zamanda toprak suyu ememediği için daha çok sele neden oluyor" şeklinde konuştu.

"ÇÖL İKLİMİNE DÖNÜŞÜYORUZ, BU BÖCEKLENMEYİ ARTIRIYOR"

Prof. Dr. Kadıoğlu, "Tropikal iklimde sürekli yağmurlar var. Hava hiç soğumuyor 20 derecenin altına düşmüyor. Keşke tropikal iklim olsa. Çöl iklimine dönüşüyoruz. Genellikle az yağışlı veya yağış rejimi düzensiz bir yağış ve çok sıcak buharlaşmanın da çok olduğu mevsim. Bu tabi bizim için su kaynaklarını, ormanları azaltıyor. Böceklenmeyi, hayvanlardan insana geçen hastalıkları, kene gibi problemleri arttırıyor" dedi.

HANGİ TEDBİRLER ALINACAK?

Prof. Dr. Hüseyin Toros ise, Ataşehir'de hava kirliliği kalitesinin yazın ve kışın 24 saat boyunca takip edileceğini bunun yanı sıra Ataşehir'in hangi mahallelerinde hava kirliliği probleminin yaşandığını bu şekilde daha net anlaşılacağını ve bölgede hangi tür tedbirler alınması gerektiğini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mikdat Kadıoğlu Ataşehir Türkiye Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (1)

BaranMobil-IOS:

Bakıyoruö da herkeste göt korkusu ama hiç kimse bi bok yapmıyor.Elinizden gelmiyorsa bile araçlarınız az su ile yıkayın. Ağaç dikin . Çevreyi kirletenlere karşı çıkın. Çok ciddi bir konu bu. ????

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title