Haberler

Özel Müzelere Ziyaretçi Akını -İstanbul'da Bulunan Bazı Özel Müzeleri Bu Yıl 9 Ayda Yaklaşık 450 Bin Kişi Gezdi -Sakıp Sabancı Müzesi 280 Bin Kişi ile En Fazla Ziyaretçiyi Çekerken, 140 Bin Kişiyle Bunu Rahmi M. Koç Müzesi İzledi -Türkiye'deki Sanayi ve T

Baki Tuğlacı - İstanbul'da Bulunan Bazı Özel Müzeleri, Yılın İlk 9 Ayında Yaklaşık 450 Bin Kişi Ziyaret Etti.

Baki Tuğlacı - İstanbul'da bulunan bazı özel müzeleri, yılın ilk 9 ayında yaklaşık 450 bin kişi ziyaret etti.

AA muhabirinin İstanbul'daki bazı özel müzelerin yetkililerinden aldığı bilgilere göre, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi olarak Tarihi Atlı Köşk'te 2002 yılında kapılarını ziyaretçilere açan ve bu yıl 3 büyük sergiye ev sahipliği yapan müzeyi, yılın ilk 9 ayında yaklaşık 280 bin kişi gezdi.

Müzede 24 Kasım 2005-26 Mart 2006 tarihleri arasında sergilenen ''Picasso İstanbul'da'' sergisini 254 bin kişi gördü. Sergiyi gezen ziyaretçilerin yüzde 58'ini kadınlar oluştururken, toplam ziyaretçilerin yüzde 43'ü çocuk ve gençler oldu.

Müzede 15 Nisan-28 Mayıs 2006 tarihleri arasında gerçekleştirilen Lizbon Calouste Gulbenkian Müzesinden ''Başyapıtlarla Doğudan Batıya Kitap Sanatı ve Osmanlı Dünyasından Anılar'' sergisini 10 bin 554 kişi gezdi. Yine Sabancı Müzesinde 13 Haziran-3 Eylül 2006 tarihleri arasında düzenlenen ''Heykelin Büyük Ustası Rodin İstanbul'da'' sergisini 77 bine yakın sanatsever ziyaret etti. Bu sergiye en yoğun ilgiyi ise 36-45 yaşları arası orta yaş grubundaki kişiler gösterdi.

Sabancı Müzesinde 2004-2005 yıllarında gerçekleştirilen diğer önemli sergileri de 150 bine yakın kişi ziyaret etti.

-RAHMİ M. KOÇ MÜZESİ-

Haliç kıyısında restore edilerek müze haline getirilip 1994 yılında açılan Lengerhane binası ve restore edilerek 2001 yılında müze haline getirilen Hasköy Tersanesinden oluşan Türkiye'nin sanayi ve teknoloji alanındaki ilk ve tek müzesi olan Rahmi M. Koç Müzesini, kurulduğundan bu yana çoğunluğu öğrenci olan gençlerden oluşan yaklaşık bir milyon kişi gezerken, bu yılın ilk 9 ayında da müzenin ziyaretçi sayısı 140 bin kişi oldu.

Özellikle okullar ve bazı vakıflarla iletişim halinde olan ve güncel okul programlarına uygun olarak eğitim sergileri de düzenlenen müzede, sanayi ve teknoloji alanındaki gelişmeler çeşitli objelerle sergileniyor.

Müzenin etkinlikleri sadece müze içiyle sınırlı kalmazken, ''Müzebüs Projesi'' dahilinde etkinlikler diğer illere de ulaştırılıyor. Müze ayrıca, Altı Nokta Körler Vakfı ile de eğitici programlar gerçekleştiriyor.

Türkiye'de otomobil sanayiinin kuruluşundan günümüze kadar geçirdiği aşamaları gösteren ''Hayalden Gerçeğe'' sergisinin de yer aldığı müzede, ayrıca buharlı gemiyle Haliç'te gezi gibi nostaljik etkinlikler de düzenleniyor.

-SADBERK HANIM MÜZESİ-

Türkiye'nin ilk özel müzesi olarak 1980 yılında açılan ve iki ayrı binada hizmet veren Vehbi Koç Vakfı Sadberk Hanım Müzesini, bu yılın ilk 9 ayında 18 bin 545 kişi ziyaret etti.

Müzede Sanat Tarihi Bölümünün bulunduğu Azaryan Yalısında çeşitli dönemlere ait sikkelerin yanı sıra İslam sanatı, Osmanlı dönemi kadın kıyafetleri ve kahve ikramı, kına gecesi, lohusa gelenekleri ve sünnet düğünü gelenek ve görenekleri sergileniyor.

Müzenin Arkeoloji Bölümünün bulunduğu Sevgi Gönül binasında ise Anadolu, İon, Helen, Roma, Bizans uygarlıklarına ait kandiller, süs eşyaları, heykeltraşlık eserleri, mezar sterleri, cam eserler, boncuklar ve sikkeler yer alıyor.

Çağdaş müze uygulaması nedeniyle ''1988 Europa Nostra Ödülü''ne layık görülen müze, özellikle yabancı ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title