Haberler

(Özel) Leyla'nın Evi Ayvalıklılarla Buluştu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde düzenlenen 10.Kültür ve Sanat Günlerinde Zülfü Livaneli'nin 'Leyla'nın Evi' romanından sahnelenen oyun izleyiciyle buluştu.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde düzenlenen 10. Kültür ve Sanat Günlerinde Zülfü Livaneli'nin 'Leyla'nın Evi' romanından sahnelenen oyun izleyiciyle buluştu.

Ayvalık Açık Hava Tiyatrosu'nda saat 21.00'de başlayan oyun dekor, kostüm ve kareografisiyle izleyenlerden tam not aldı. Tiyatrokare tarafından sergilenen ve ünlü tiyatro sanatçısı Nedim Saban tarafından yönetilen oyunu yaklaşık 7 bin kişi izledi.

Zülfü Livaneli'nin aynı adlı 60 baskı yapan ünlü romanı Zeynep Avcı tarafından sahneye uyarlandı. Oyunda Celile Toyon, Ayça Varlıer, Cüneyt Türel, Sinan Albayrak, Burak Tamdoğan, Gülden Avşaroğlu, Ethel Mulinas, Bülent Seyran, Onur Bayraktar ve Volkan Severcan rol aldı.

Osmanlı'dan günümüze İstanbul'un dönüşümü, göçmenlik, mülkiyet hakları, kuşak ve kültür çatışmaları ve birbirini hiç tanımayan üç ayrı karakterin hayatının kesişmesinin anlatıldığı oyun Ayvalıklı tiyatro severlerden tam not aldı.

Oyun sonunda sanatçılar dakikalarca ayakta alkışlandı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zülfü Livaneli Balıkesir Ayvalık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title