Haberler

Özel Kömür İşletmelerinin Üretimi Durdurma Kararı

Zonguldak TSO Başkanı Demir: "Sorunumuzun çözülmesi için yasal düzenleme hazırlığının başlatıldığı ve sürecin bir ay içinde tamamlanacağı bilgisini edinmiş bulunmaktayız. İşten çıkartılan personelimizi acilen işe çağırarak üretim faaliyetlerimizi hızlandırma kararındayız"

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mehmet Salih Demir, "torba kanun"un yürürlüğe girmesinin ardından maliyetlerinin yüzde 50 oranında arttığı gerekçesiyle özel kömür işletmelerinin üretimi durdurma kararı almasına ilişkin, "Sorunumuzun çözülmesi için yasal düzenleme hazırlığının başlatıldığı ve sürecin bir ay içinde tamamlanacağı bilgisini edinmiş bulunmaktayız. İşten çıkartılan personelimizi acilen işe çağırarak üretim faaliyetlerimizi hızlandırma kararındayız" dedi.

Kentteki kömür üreticilerinden Demir, yaptığı açıklamada, söz konusu kanunun getirdiği ek maliyetlerle ilgili yaşadıkları sıkıntılara yönelik AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'ın öncülüğünde  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'la Ankara'da toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Havzadaki madencilik faaliyetlerinin durma noktasına geldiğini ifade eden Demir, şunları kaydetti:

"Sektörde yaşanan istihdam kayıpları nedeniyle Zonguldak ekonomik bakımdan zor günler geçiriyor. Kömür üretiminin devamını sağlayacak düzenlemelerin hayata geçirilmesi için yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında, alternatif çözüm önerilerimizi içeren raporumuzu yetkililere takdim ettik. Raporumuz içeriğini ve güncel durumu değerlendirmek üzere AK Parti Zonguldak Milletvekili Toptan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız'la Ankara'da toplantı gerçekleştirdik. Bakanlığın, oluşan ek maliyetlerin karşılanarak havzada madencilik faaliyetlerinin devamı yönünde iradesinin olduğu tarafımıza iletildi. Yasal düzenleme hazırlığının başlatıldığı ve sürecin bir ay içinde tamamlanacağı bilgisini de edinmiş bulunmaktayız. Beyanlarını güvence olarak aldığımız milletvekilimizin ve bakanımızın da telkinleri doğrultusunda, işten ayrılan personelimizi acilen işe çağırarak üretim faaliyetlerimizi hızlandırma kararını aldık."

Kamuoyunda "torba kanun" olarak nitelendirilen 6552 sayılı "İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun"un getirdiği hükümler nedeniyle artan maliyetleri karşılayamayacakları düşüncesiyle Zonguldak'ta yaklaşık 4 bin 500 maden işçisinin çalıştığı özel sektör maden işletmelerinde kömür üretimi durdurulmuştu. - Zonguldak

Kaynak: AA / Yerel

Taner Yıldız Zonguldak Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title