Haberler

İnşaattan Kopan İskele, Coşkun'u Hayattan Kopardı

Zonguldak'ta yaşayan 33 yaşındaki Coşkun Çivak, dış cephe kaplaması işini yaptığı inşaatta kopan iskele ile birlikte metrelerce düşerek zemine çakıldı. Çivak, 35 gün kaldığı yoğun bakımın ardından hayat mücadelesi veriyor. Çivak'ın annesi Sevim Aksoy ise oğlunun yaşadığı kaza sonrası firmayı ilgisizlikle suçlayarak yardım istedi.

Çaycuma ilçesine bağlı İstasyon Mahallesi'nde 12 yıl önce eşini kaybeden 53 yaşındaki Sevim Aksoy, 33 yaşındaki Coşkun Çivak ile hayatını sürdürüyordu. Arkadaş çevresi vasıtasıyla Ankara'da bir inşaat firmasında dış cephe kaplama işi bulan talihsiz genç, geçen 6 Ağustos günü iskelenin kopması ile birlikte metrelerce yükseklikten zemine çakıldı. 35 gün yoğun bakımda kalan Çivak, yaşadıklarının şokunu halen üzerinden atamazken firmanın kendilerine yardım eli uzatmasını bekliyor.

Astım hastası annesi tek çaresi

Oğlu ile tek başına hayat mücadelesi verdiğini anlatan anne Sevim Aksoy, "Oğlumuz çalışmaya gittiydi ve arkadaşları aracılığıyla o firmaya işe başlamıştı. Aradan 15 gün geçmişti. Bana bir gün telefon geldi. Oğlumun inşaattan düştüğü ve kaza geçirdiği, yoğun bakımda olduğunu söylediler. 12 yıldır babasız yaşıyoruz. İnanamadım şaka gibi geldi, şok geçirdim. Buradan Ankara'ya gittim. Oğlum yoğun bakımdaydı. Çok fena bir haldeydi. Tam orada 35 gün yavrumun yoğun bakımdan çıkmasını bekledim. En son 1 hafta hastanede kaldı. Tedavisinin bittiğini söylediler ve Bolu'ya fizik tedavi için hastaneye getireceklerini söylediler. Bunu çalıştığı firmadan bir işçi söyledi. Bizi oradan aldılar öğlen saatlerinden geceye kadar ambulans bekledik. Boş kağıt verip imza atmamızı istediler. Ben de atmayacağımı söyleyince, ambulansı ücretli talep ettiklerini ve imzamız gerektiğini söylediler. İmzayı atmayınca o arkadaş bizi ambulansla getirdi. Bolu'ya gidecek iken Bartın'a gittik. Oğlumun fizik tedavisinin orada yapılacağını söylediler. Hastaneye gittiğimizde kanserli hastalar yatıyordu. Sabahleyin doktor geldiğinde kanserli ve astım bronşit hastalarına baktıklarını söyledi. Oradan tekrar ambulansa bindirdik eve getirdik. Eve geldiğinde ateşlenmişti, 112'den Allah razı olsun. Hastaneye kaldırdık, Ankara'da sondadan enfeksiyon kapmış. Enfeksiyonu azalttılar" diye konuştu.

"33 yaşında gencecik evladım hayattan koptu, yatağa bağlı kaldı"

Olaydan sonra firmaya ulaşmakta güçlük çektiğini anlatan anne Sevim Aksoy, "Üç gündür firma telefonlarımı açmıyor. Telefonu açtıklarında da beni tersliyorlar. Hasta bakıcı bulmamı istediler, ücretini vereceklerini söylediler. Hasta bakıcı buldum ama kabul etmediler. Şu an firmaya zor ulaşıyorum, ulaştığımda da hastane aradıklarını söyleyip bizi oyalıyorlar. Bir hafta da hastaneden geldiğimizde oyalamışlardı, 15 gündür oyalıyorlar. Ben firmadan sadece yardım bekledim. Kanunla, mahkemeyle uğraşacak durumda değilim, evladımla uğraşıyorum. Ben firmadan çok yardım bekledim, ellerini vicdanlarına inşallah koyarlar da vicdanları sızlar. Bize sahip çıkarlar. 33 yaşında gencecik evladım hayattan koptu, yatağa bağlı kaldı. Ben de astım hastasıyım, bel fıtığı rahatsızlığım var. Allah rızası için firma yada devlet bize yardım etsin. Benim çocuğuma bakacak durumum yok, çünkü kendim hastayım" dedi.

Anne ve evladı, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Zonguldak Ankara Astım Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title