Haberler

Özel Harekat Timlerinden Tatbikat

Mardin Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü Timleri, Rehine Kurtarma ve Yakın Alan Çatışma Tatbikatı Gerçekleştirdi.

Mardin Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü timleri, rehine kurtarma ve yakın alan çatışma tatbikatı gerçekleştirdi.

Mardin-Midyat karayolunda bulunan Özel Harekat Şube Müdürlüğü eğitim alanında gerçekleştirilen tatbikatı Vali Hasan Duruer, 70. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Selim Mert ve İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Olcay Erdal da izledi.

Tatbikat hakkında bilgi veren Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, tüm birimlerin gece ve gündüz demeden çalışmalarını azimli bir şekilde sürdürdüğünü anlattı.

Tatbikata katılan 2 komiser ve 18 polis memuruna 3 hafta boyunca kurs verildiğini kaydeden Aygün, şunları söyledi:

"Zaman zaman gündeme gelen rehin alınma, kaçırılma olayları ve müdahale biçimi, basın ve kamuoyu gündeminde önemli bir yer almaktadır. Vatandaşlarımızın güvenliğinin sağlanması amacıyla oluşabilecek herhangi bir rehin alma ve kaçırılma olayına doğru biçimde müdahale ve can kaybı olmadan sonuç alma adına Özel Harekat Dairesi Başkanlığından gelen ve alanında uzman olan bir komiser yardımcısı ve 7 polis memuru eğitimci tarafından, 2 komiser ve 18 polis memuruna, 3 hafta süre ile bina operasyonu ve toplu taşıma araçlarına yönelik yakın alan çatışma kursu verilmiştir."

Aygün, kursu tamamlayan polis memurlarının katıldığı tatbikatta gerçek mermilerin kullanıldığını sözlerine ekledi.

Gerçeği aratmayan ve izleyenler tarafından büyük beğeni toplayan tatbikatın ardından polis memurlarına sertifikaları verildi.

- MARDİN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title