Haberler

Yüzlerce Öğrencinin Ay-yıldızlı İstiklal Marşı Coşkusu

Ülkü Akın Ortaokulu öğrencileri, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında okul bahçesinde ay-yıldız oluşturarak İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını hep bir ağızdan okudu.

Ülkü Akın Ortaokulu öğrencileri 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında ilginç bir etkinliğe imza attı. 380 kişilik öğrenci grubu, okul bahçesinde toplanarak ay-yıldız oluşturdu ve hep birlikte İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okudu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'İstiklal Marşı bizim milli mutabakat belgemiz' sözünden yola çıkarak böyle bir etkinliği gerçekleştirdikleri belirten Okul Müdürü Erdinç Mantıcı, "Biz Ülke Akın Ortaokulu olarak vatanını, milletini, bayrağını seven; milli, manevi değerlerine sahip çıkan bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Buradaki çocuklar 2023 yılının gençliği, biz de istedik ki bu çocuklarımızın hem kalplerine hem zihinlerine İstiklal Marşı'mızı işleyelim. Cumhurbaşkanımızın da daha önce söylediği gibi 'İstiklal Marşı bizim milli mutabakat belgemiz'" dedi.

"Okulumla gurur duyuyorum"

380 kişilik grupta yer alan 7'nci sınıf öğrencisi Nuriye Kılıç, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını da ezbere bilmenin her Türk vatandaşının görevi olduğunu söyleyerek, "Bu, Atatürk ve şehitlere duyduğumuz saygının bir göstergesidir. İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını bu zamana kadar ezberlememiz gereken bir şeydi, okulumla gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

"İstiklal Marşı'nın önemini her Türk gencinin bilmesi gerektiğini düşünüyorum"

Bir diğer 7'nci sınıf öğrencisi Zeynep Şahan da duyguları şu cümlelerle dile getirdi:

"Okulumuz yaptığı bu projeden dolayı çok gururluyum. İstiklal Marşı'nın önemini her Türk gencinin bilmesi gerektiğini ve çok büyük bir anlam içerdiğini düşünüyorum. Şehitlerimize, Atatürk'e, atalarımıza saygı içerisinde İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okuduk. Benim için çok güzel bir şeydi. Çünkü 10 kıtasını bir arada bu şekilde okumak çok ayrı bir anlam içeriyor. Yaptığımız bu projeden dolayı çok mutluyum." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan 19 Mayıs Politika Güncel Haberler

title