Haberler

Tatilciler, Karaya Oturan İcralık Geminin Kaldırılmasını İstiyor

Sakarya'nın Karasu ilçesinde tatilciler, icralık olması nedeniyle yaklaşık üç aydır Karasu sahilinde demirli olan ve sürüklenerek karaya oturan geminin kaldırılmasını istiyor.

Karasu ilçesinde, icralık olduğu gerekçesiyle Liman mevkiinde sahile yakın bir mesafede demir atan ve bir süre sonra sahile doğru sürüklenerek karaya oturan ve yan yatan "Yiğithan" isimli gemi, görüntü ve çevre kirliliği oluşturduğu gerekçesiyle tatilcilerin tepkisine neden oldu. Tatil sezonunun yaklaşmasına rağmen, halen bulunduğu yerden kaldırılmayan geminin turizm sezonu açılmadan önce kaldırılmasını isteyen Ömer Kazın isimli tatilci, karaya oturan geminin çevre kirliliğine neden olduğunu ve bu gemi nedeniyle sahile yakın evleri bulunan bazı vatandaşların evlerini sattığını iddia ederek "Biz buralarda denize giriyorduk. Bu gemi yüzünden giremiyoruz. Hep ayaklarımız zift oluyor. Belediyeler geminin kaldırılması için bir çalışma başlattılar fakat, olumlu cevap gelmedi galiba. Bu geminin buradan kaldırılmasını istiyoruz. Millet bunun yüzünden zaten evlerini satmaya başladı yavaş yavaş. Buraya bir çalışma istiyoruz" şeklide konuştu.

Özel bir şirkete ait olan "Yiğithan" isimli gemi, yapımı devam eden Karasu Limanı içinde derinleştirme çalışmalarına katılmış, yaklaşık üç ay önce de icralık olduğu gerekçesiyle sahil açıklarında demirlemişti. Bir süre sonra sürüklenen gemi, sahile yaklaşık 50 metre mesafede dalgakıranlara çarparak yan yatmış ve denize yanık yağ akıtmaya başlamıştı. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sakarya Karasu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title