Haberler

Suriye Sınırındaki İlçede Bölge Halkı 37 Yıldır Savaş Sireni ile İftar Açıyor

Şanlıurfa’nın Suriye sınırındaki Ceylanpınar ilçesinde vatandaşlar 37 yıldır belediyenin savaş sireni ile iftar açıyor.

Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki Ceylanpınar ilçesinde vatandaşlar 37 yıldır belediyenin savaş sireni ile iftar açıyor.

Şuriye'nin Rasulayn kentine komşu olan ve 1960'ta belediye olan Ceylanpınar'da iftar sirenle açılıyor. Bir süre top atma şeklinde gerçekleştirilen Ramazan duyurusu, 1980 darbesine kadar zaman zaman siren, zaman zaman ise top atışı ile devam etti. 1980 darbesinden sonra geçilen siren çalma geleneği ise Suriye'deki iç savaşa kadar sürdü. Suriye iç savaşında vatandaşlarda tedirginlik uyandırmaması amacıyla kısa bir süreliğine kesintiye uğrasa da sınırdaki bölgelerde silahların susması ile siren ile iftar geleneğine devam edildi. Bu yıl da bölge halkı iftarını sirenle birlikte yapıyor.

Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Daşkıran, "57 yıl önce siren çalmaya başlandı. Gelenek haline gelen iftar duyurularında 20 yıl top atışı ve 37 yıl da siren çalma şeklinde gerçekleştirildi. 11 ayın sultanı Ramazan ayında hem iftarda hem sahurda vatandaşlarımızı haberdar ediyoruz. Bu geleneği devam ettirirken sağlıklı bir hizmetin sunumu için ilçe müftülüğümüzden gönderilen saat tarifelerine göre bizlerde bu konuyla alakalı bir personel görevlendirmiş bulunmaktayız. Bu hizmetimizi devam ettirmekteyiz" diye konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ceylanpınar Şanlıurfa Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title