Haberler

Özel Haber) Manisa'da 87'lik Çeşmeci Yaptırdığı Eserlerle Göz Dolduruyor

Manisa'nın Gördes ilçesinde 19 yılda yaklaşık 20 çeşme hayratı yapan 87 yaşındaki Muhittin Acar, ilk hayratını rahmetli eşi Meryem Acar adına yaptırdığını söyledi.

Manisa'nın Gördes ilçesinde 19 yılda yaklaşık 20 çeşme hayratı yapan 87 yaşındaki Muhittin Acar, ilk hayratını rahmetli eşi Meryem Acar adına yaptırdığını söyledi.

İslam aleminde önemli bir yere sahip olan çeşme hayratı, günümüzde de varlığını sürdürüyor. Manisa'nın Gördes ilçesinde yaşayan Muhittin Acar, tasarımını ve inşasını kendisinin yaptığı çeşmelerle göz dolduruyor. 16 yaşından itibaren inşaat işleriyle uğraşan ve Orman İşletme Müdürlüğü'nden inşaat ustası olarak emekliye ayrılan 87 yaşındaki Muhittin Acar, 19 yıldır ilçede hayrat yapıyor. İlk hayratı rahmetli eşi Meryem Acar adına yaptırdığını söyleyen Muhittin Acar, "Bu sevginin kaynağı, 1994 yılında merhum eşim Meryem Acar Hanımla Hac vazifemizi yerine getirirken girdiğimiz bir diyalog sayılabilir. Kabe'de zemzem suyu içerken cennet mekan eşim, 'Memlekete varınca su hayratı yaptıralım bey' demişti. ve o yıl Hac'dan döndükten sonra rahmetli eşime ithafen bir çeşme yaptım. 'Hacı Meryem Acar Hayratı' adıyla yaptığım bu çeşme Arap Deresi mevkiinde susayan ciğerlere su taşıyor" dedi.

Bütün hayrat çeşmelerini kendi elleriyle yaptığını kaydeden Acar, "İlk yaptığım çeşmeden son yaptığım çeşmeye kadar hepsini tek başıma inşa ettim. Bana çeşme yapımı sırasında yardımı dokunan dostlarıma buradan tekrar teşekkürlerimi iletiyorum. Onların yardımlarını yok sayamam. Aşk ile çölleri aşan Mecnun gibi bir sevda benimkisi. Hayra hile girmez, hayra yalan da girmez; hayır, Allah rızası içindir. Bu yüzden, Gördes Belediye Reisi Muhammet Akyol' un bana verdiği destekleri söylemezsem hak yemiş sayılırım. Sağ olsun reisimiz bana çeşme yapacağım yerlerin iznini müşkülat çıkarmadan verdirdi. Ayrıca Dedebaşı mevkiine yaptığım çeşme de Cevat Demirağ'ın da çok yardımı oldu Allah razı olsun" şeklinde konuştu.

Çeşme yapacağı yerlerdeki su ihtiyacını dikkate aldığını belirten Acar, "Çevre sakinlerinin ve diğer canlıların su ihtiyaçlarını bu çeşmeler sayesinde karşılamak ve onların bir hayır duasını almak benim asıl gayemdir. Yaz aylarında içecek su bulamayan kuşlar veya diğer canlılar bu çeşmeler sayesinde su ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Ağaçların kuruması bu çeşmeler sayesinde engellenmiş oluyor" diye konuştu. Acar ayrıca yaptığı çeşmelerdeki şiirsel yazıları da kendisinin kaleme aldığını söyledi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gördes Çeşme Hac Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title