Haberler

Kayyum, Terörü Eğitim ve Gençlik Merkezleri ile Yendi

Diyarbakır'ın Bismil İlçe Belediyesine kayyum olarak atanan Turgay Gülenç, ilçede terörün kökünü kazıdı. Gençlerin ve çocukların eğitimine yönelip ilçede kurduğu sosyal tesislerle çocukların daha kaliteli zaman geçirmesini sağlayan Gülenç, yaptığı çalışmalarla halkın gönlüne taht kurmayı başardı.

İçişleri Bakanlığınca 2 yıl önce Bismil Belediyesine görevlendirilen Kaymakam Turgay Gülenç, geldiği ilk günden itibaren vatandaşların takdirini kazanmayı başladı. Yığınla sorunu devralan Gülenç, vatandaşların hastaneye ulaşımını ücretsiz hale getirerek ilk icraatına imza attı. Şu ana kadar yatırım yapılmayan ilçede temizlik sorununa da el atan Gülenç, görevlilerde değişiklik yapıp ilçede temizlik sorununu da sıfırladı. Bismil'in kanayan yarası haline gelen trafik ve park sorununa da el atan Gülenç, bu sorunu da ortadan kaldırmak için çalışmalarına başladı.

Terörün kökünü kazıdı

Yaklaşık iki yıl önce ilçeye kaymakam olarak atanan Gülenç, bu dönemde terör örgütü PKK mensuplarının ilçeyi karıştırmasına izin vermedi. Teröristlerin kent genelinde hendek kazıp, barikat kurmasını önleyen Gülenç, kentte vatandaşların terör örgütüne yönelmesini engellemek için de sosyal çalışmalara yöneldi. Göreve geldiği andan itibaren attığı adımlarla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Gülenç, Bismil'de daha önce kamusal anlamda bir hizmet yapılmadığı için borçlanma ihtiyacına gidilmediğini söyledi. İlçede hizmet anlamında çok büyük sıkıntıların olduğuna dikkat çeken Gülenç, ilçeye ilk geldiği günlerin çözüm sürecinin sonları olduğunu kaydetti. Gülenç, "Yavaş yavaş hendeklerin açıldığı o dönemlerde göreve başladım. Nasıl ki Silvan'da Sur'da hendekler açılıyorsa, Bismil'de de bu girişimler oldu. 3-4 sefer sokağa çıkma yasağı ilan etmek zorunda kaldık. Çatışmalar oldu. O günlerde karışık bir hal vardı ilçemizde" dedi.

"Vatandaşları kazanmaya yönelik büyük mücadeleler verdik"

Vatandaşları kazanmaya yönelik büyük çalışmalar yaptıklarını aktaran Gülenç, "Vatandaşın yanında olduğumuzu hissettirecek gayretlerde bulunduk. Halkın arasına girdik, dertlerini dinledik, kapılarımızı açtık. Özellikle terör örgütüne destek vermemeleri için vatandaşın bunlardan uzaklaşmasını, gençlerin ve çocukların uzaklaştırılması için icraatlarımız oldu. Bismil'de spor kulüpleri açtık, spora destek verdik bununla beraber eğitime önem verdik, bununla ilgili çalışmalar yaptık. Elimizden geleni imkanlar çerçevesinde yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Gençlerimize çocuklarımıza, yaşlılarımıza, kadınlarımıza, engellilere toplumda ne kadar katman varsa hepsine ulaşıp dertlerini dinleyip ihtiyaçlarını çözme noktasında gayretlerimiz devam edecek" diye konuştu.

Terör örgütüne destek veren 20 kişi görevden uzaklaştırıldı

Bismil Belediyesinde de diğer belediyelerde olduğu gibi terör örgütü ile içli dışlı olan, onlarla irtibatı ve iltisakı olan bazı personellerin olduğunu aktaran Gülenç, şöyle konuştu:

"Biz bilgiler ışığında bir çalışma yaptık ve irtibatı ve iltisakı olduğunu değerlendirdiğimiz şu an için 11 kişiyiz, Bismil Belediyesinde kadrolu olan işçi ve memur statüsündeki 11 kişiyi görevden uzaklaştırdık. Bununla beraber zaman zaman taşeron olan, şirket elemanı olarak belediyede çalışan personellerden de 8-10 kişiyi kadar görevden uzaklaştırdık. Araştırmalar devam ediyor. Bunlarla irtibatı olan, sempatisi olan veya destek veren personellerin olduğunu biliyoruz. Bununla ilgili de bazı bilgiler elimizde mevcut, yaktın zamanda onunla ilgili de bir çalışma yapacağız. Onları mümkün olduğunca temizleyeceğiz ve onların yerine daha vatanını milletini seven, çalışma azmi daha fazla olan, özellikle şehit ailelerimizin yakınlarını buralara tamamlamayı düşünüyoruz. Hem aile destek merkezinin imkanları, hem kaymakamlık hem belediyenin imkanlarını bir ortamda birleştirip bir araya getirerek sinerji oluşturup daha fazla hizmet vermek istiyoruz. Bayanların eğitilmesinde bir takım sosyal aktiviteler almasında önemli çalışmalarımız var. Çocuklarla gençler bizim için çok önemlidir. Onların daha kaliteli ve sağlıklı zaman harcamaları için belediye olarak elimizden gelen her türlü imkanı vermeye hazırız. Bu çocuklar hayatlarında belki hiç park görmemiş çocuklar, kaydırak salıncak görmemiş çocuklar, yaptığımız bu parkları paralı zannediyorlar." - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Turgay Gülenç Diyarbakır Bismil PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
title