Haberler

ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 20 Ocak 2022

Güncelleme:

Omicron, çocuklardaki Kovid-19 vakalarını da artırdıAnkara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ergin Çiftçi: "Yatan hastalarımızın çoğunluğu altta farklı hastalıkları bulunan çocuklar.

6 Nisan 1920

1- Omicron, çocuklardaki Kovid-19 vakalarını da artırdı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ergin Çiftçi:

"Yatan hastalarımızın çoğunluğu altta farklı hastalıkları bulunan çocuklar. Sağlıklı çocuklarda şu an kötü bir seyir görmüyoruz"

"Kovid-19'u belirtili veya belirtisiz geçiren çocukların bir kısmında iyileştikten yaklaşık 1-1,5 ay sonra Multisistem Inflamatuar Sendromu gelişebiliyor. Aileler, çocuklarını hastalıktan sonraki bu süre içinde takip etmeli"

(Burcu Çalık/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Türkiye'den 196 ülkeye 3,1 milyar dolarlık ev tekstili ürünü satıldı

Sektör temsilcileri geçen sene ihracatı 2020 yılına göre yüzde 25,49 artırdı

En fazla dış satım havlu grubunda gerçekleştirildi

(Sinan Balcıkoca/Bursa)

3- Karbondioksit oranı 142 yılda yüzde 44 arttı

Karbondioksit değerleri, 1880 yılında yaklaşık 291 ppm iken 2021 yılında 418'e ulaştı

Uluslararası Hava Kirliliğini Önleme ve Çevre Koruma Birliği Başkanı Prof. Dr. Selahattin İncecik:

"Her yıl karbondioksit değeri yaklaşık 2 ppm'in üzerinde artış göstermektedir"

(Hikmet Faruk Başer/İstanbul) (Fotoğraflı)

4- Gemi ve yat sektörü, geçen yıl 1,6 milyar dolarlık ihracat yaptı

Sektörün ihracatı geçen yıl yüzde 18,3 artışla 1 milyar 626,4 milyon dolara yükseldi

Gemi ve yat sektörünün 2021'de en fazla ihracat gerçekleştirdiği ülke, 530,8 milyon dolarlık dış satım ile Norveç oldu

(Yunus Türk/İstanbul)

5- Türkiye'nin "Toprak Dede"si, vefatının ikinci yılında yad ediliyor

Türkiye'nin ilk özel arboretumunu Yalova'da kuran Hayrettin Karaca, yurt içi ve yurt dışı ziyaretlerinde tohumlar topladı

Sanayici arkadaşı Nihat Gökyiğit ile 1992'de TEMA Vakfını kuran Karaca, 97 yıllık hayatına Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Ödülü, Doğru Yaşam Ödülü ve Birleşmiş Milletler Orman Kahramanı gibi ödülleri sığdırdı

(Sefa Mutlu/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Omicron Çocuk Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title