Haberler

Doğu'daki Büyük Tehlike! 400 Kişi Tandır ve Süt Kazanında Yandı

Güncelleme:

Doğu Anadolu Bölgesinde son 1 yıl içerisinde çoğunluğu çocuk olmak üzere 400 kişi tandır ve süt kazanına düşerek yandı.

Doğu Anadolu Bölgesinde yer tandırları ve süt kazanları tehlike saçıyor. Bölgede son 1 yıl içerisinde çoğunluğu çocuk olmak üzere 400'ün üzerinde tandır ve süt kazanına düşme sonucu yanık vakası yaşandı.

Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdulkerim Olğun, bölge illerinden hastaneye en çok tandır ve süt kazanına düşme sonucu yanık ile tarımsal aletlere el, kol kaptırma sonucu kesilme vakalarının geldiğini belirtti.

Doğu'daki Büyük Tehlike! 400 Kişi Tandır ve Süt Kazanında Yandı

YAZ AYLARINDA DAHA ÇOK YAŞANIYOR

Bu vakaların özellikle yaz aylarında daha çok yaşandığına dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Abdulkerim Olğun, sadece bu sene istatistiklerine göre hastanede 400'ün üzerinde tandır ve süt kazanına düşme sonucu yanık vakasına müdahale ettiklerini kaydetti.

Doğu'daki Büyük Tehlike! 400 Kişi Tandır ve Süt Kazanında Yandı

"TEDAVİ İÇİN GEREKEN HER ŞEYİ YAPIYORUZ"

Yrd. Doç. Dr. Abdulkerim Olğun, bu vakaların en aza indirilebilmesi için ailelere de uyarılarda bulunarak, şöyle konuştu: "Kliniğimizde özellikle bölgemizde ve yaz aylarında artmakta olan travma vakalarına, yanık vakalarına başarılı bir şekilde müdahale ediyoruz. Servisimizde ayrı bir bölüm açtık yanık merkezi olarak. Yanıkların büyük bir kısmı ev kazalarından oluşuyor. Kırsal kesimde sütle ilgili ürünler yapılırken peynir ve benzeri gibi bunlar büyük kazanlarda üretiliyor. Sütü kaynatıyorlar, bekletiyorlar. Bu kaynamış süt kazanda beklerken küçük çocuklar farkında olmayarak gidip o kazanın içerisine düşebiliyorlar ve çok ağır yanıklar oluyor. Tedavi için biz gereken her şeyi yapıyoruz ancak kalıcı izlerden tutun sakat kalmaya kadar, vücut kaybına kadar bu yanıklar olabiliyor. Özellikle kırsalda yaşayan ailelerden bu konuda çocuklarına çok dikkatli olmalarını istiyoruz. İş yaptığımız alana çocuklarımızı yaklaştırmamaya önem gösterelim. Biz Atatürk Üniversitesi hastanesi olarak Erzurum harici tüm Doğu Anadolu'ya hitap ediyoruz. Bir yaz dönemi 400'e yakın bu şekil tandır ve su kazanına düşme sonucu vakalara müdahale ettik."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Atatürk Üniversitesi Doğu Anadolu 3.Sayfa Haberler

500

Yorumlar (20)

Yabanci Genç:

10 tane cocuklari oluyor, umurlarinda olmuyordur

16
45
yanıtYanıtla
Yüksekovalı:

İsmini yabani genç yazacaktın galiba yanlışlık olmuş

yanıt3
yanıt1
DOGRUCU:

İşin içinde çocuklar olunca çok üzülüyorum.

23
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın.:

elektrik tellerine atılan kancalardandır o!türk halkı kullanmadığı elektiriğe fazladan ödediği parayı helal etmiyor ondandır o.

4
15
yanıtYanıtla
ORHN:

KES LAN

yanıt2
yanıt3
derya:

şu masum evlat seninde evladın olabilrdi ne kadar kötü bir kalbe zihniyete sahipsin bu insanların bu yavrunun ne suçu var. rabbim şifa versin o güzel gözlerinden öperim çocuk. . .

yanıt12
yanıt1
Cahit demir:

Bu tandır işine bir sıtandart getirmeli mesela tandırları yere gömmek yerine yüksek ayakta ekmek pişirilebilecek şekil de yapılabilir pakistan da falan var süt kazanına gelince tamamen ihmal evde çocuk varsa süt kazanı yere indirilmez oda yüksek bir yer de tutulur çocukların ulaşamıyacağı yere

15
1
yanıtYanıtla
LİLİ:

OLDU ÇOCUKLARINA SAHİP ÇIKMASINLAR DOĞRUSUNLAR PEŞ PEŞE. ONA DA DEVLET STANDART GETİRSİN. . .

yanıt7
yanıt12
İSA TURAN:

ANNE VE BABANİN SUÇU İLERİDE BU EVLATLAR AİLELERİNE KİZACAK KEŞKE BENİ BÜYÜTÜRKEN DAHA DİKKAT ETSEYDİN DİYECEKLER HAKLİLAR

12
0
yanıtYanıtla
makarakukarakakarakikiri:

zaten bütün suç tandır ve süt kazanlarının yoksa doğu güneşin ilk doğduğu yer dimi. . .

10
1
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title