Haberler

Cumhurbaşkanı'nın Çağrısına Uydu, O İşletmenin Adını Değiştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkçe tabela kullanımına ilişkin yaptığı çağrı sonrası Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, belediyenin çalıştırdığı Zeytin Kafe isimli tesisin tabelasını Zeytin Bahçe olarak değiştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkçe tabela kullanımına ilişkin yaptığı çağrı sonrası Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, belediyenin çalıştırdığı Zeytin Kafe isimli tesisin tabelasını Zeytin Bahçe olarak değiştirdi. Başkan Kafaoğlu ilçede 104 yabancı isim taşıyan iş yerlerine de kampanyaya destek olmaları için çağrıda bulundu.

Balıkesir'in Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, belediyeye ait şirketin çalıştırdığı tesisin ismini Türkçe tabelayla değiştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın haklı bir çağrıda bulunduğuna dikkat çeken Kafaoğlu, "Bizi biz yapan değerler ve bizim öz Türkçe'miz var. İş yerlerinde hakikatten bir Batı hayranlığı var ve gittikçe değişik isimler verilmeye başlandı. Halbuki biz binlerce yıllık geçmişi olan bir milletiz, binlerce yıllık bir devlet geleneğimiz var. Tarihimizle, inançlarımızla, kültürümüzle ve dilimizle var olduk. Ama şimdi gittikçe bir özenti yaygınlaşmaya başladı" dedi.

Cumhurbaşkanının çağrısı üzerine üzerilerine düşen görevi yerine getirdiklerini söyleyen Kafaoğlu, "Zeytin Kafe diye adlandırıldığımız belediyemize ait şirketin çalıştırmış olduğu yerin ismini Zeytin Bahçe olarak değiştiriyoruz. Bunun akabinde de kendi ilçe sınırlarımız içerisinde kaç tane yabancı isimli iş yeri var diye Zabıta ekiplerimize fotoğraflarıyla tespit ettirdik. Sadece Altıeylül ilçesinde 104 tane iş yerinin yabancı isimlerle açıldığını gördük. Bu iş yerlerine mektup yazdık ve hepsine tebliğ edeceğiz. İş yerleri sahiplerine, 'Gelin siz de bu kampanyaya katılın. Bizi biz yapan değerler ve bizim öz Türkçe'mizde bir çok kelime hazinesi var. Bu isimlerden birini kullanın, tercih edin' diye tavsiye ve teşvik niteliğinde mektup yazdık. Onların da bu kampanyaya gönülden katılımın sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

Son 14 yıldır Türkiye'de sessiz bir devrim yapıldığını söyleyen Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına kulak vermek lazım. Toplumun ihtiyacı, bizi biz yapan değerlerdir. Gerek ülkenin gelişmesi açısından, gerekse bizim kendi öz benliğimizi ve kişiliğimizi bulması açısından çok ciddi faaliyetler yapıldığını görüyorum. Bundan dolayı Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Biz de yerel siyasetçiler olarak onun izindeyiz, onun emirleri doğrultusunda halkımızı, milletimizi mutlu etme gayreti içerisindeyiz. Görevimiz belediye olarak hizmetkarlık görevi. Efendilik yapmaya değil, bu millete hizmetkarlık yapmaya geldik" dedi.

Başkan Kafaoğlu sözlerini, "Batı'ya benzeyerek, onları taklit ederek bir yere varamayız. Bu potansiyelimiz var" şeklinde sonlandırdı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Zekai Kafaoğlu Balıkesir Altıeylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title