Haberler

Balıkçılığın Geleceği Bandırma'da Araştırılıyor

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde bulunan Marmara Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Su Ürünleri Bölümü’nde Bandırma, Erdek ve Saros Körfezi’ndeki balıkların yumurta ve larvalarının çeşitliliği ve dağılımı üzerine üç proje gerçekleştirildi.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bulunan Marmara Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Su Ürünleri Bölümü'nde Bandırma, Erdek ve Saros Körfezi'ndeki balıkların yumurta ve larvalarının çeşitliliği ve dağılımı üzerine üç proje gerçekleştirildi.

Su Ürünleri Bölüm Başkanı Alparslan Kara, Enstitü bünyesinde balık çeşitliliği üzerine yapılan çalışmaları İHA'ya anlattı. Enstitünün sorumluluk alanının genelde Ege ve Marmara Bölgesindeki deniz ve iç sular olduğunu belirten Kara, "Erdek ve Bandırma Körfezinde TAGEM desteği ile, ve Saros Körfezinde ise TAGEM ve TÜBİTAK desteğiyle dağılım gösteren balıkların yumurta ve larvalarının çeşitlilik, bolluk ve dağılımının araştırılmasına yönelik üç ayrı proje gerçekleştirdik" dedi.

Kara, Marmara Denizi'ne giriş yapan Pasifik ve Kızıldeniz kökenli balık türlerini de araştırdıklarını ifade ederek, " Marmara Denizi'ndeki Derin Su Pembe Karidesinin stok durumunun izlenmesi ve yönetimi projemizi de tamamlayarak bu projelerden elde edilen sonuçları Bakanlığımıza gönderdik" dedi.

Dünyada öncü sayılabilecek bir proje

Su Ürünleri Bölüm Başkanı Alparslan Kara, balık yumurtaları ve larvaları genetiği ile ilgili çalışmaların ön hazırlıklarının tamamlandığını belirterek, yakın zamanda balık yumurta ve larvaları ile ilgili dünyada öncü sayılabilecek yeni bir araştırma projesini faaliyete geçireceklerini ifade etti.

Kara, Enstitüde ayrıca Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak Marmara Denizi Balıkçılığının Sosyo Ekonomik Yapısı ve Yönetim Stratejisinin Belirlenmesi, Beyşehir, Eğirdir, İznik ve Uluabat Gölleri Balık ve Kerevit Popülasyonlarının İzlenmesi, Çanakkale Boğazı'ndan Hopa'ya Lüfer Popülasyonunun İzlenmesi, İçsularda avcılık yoluyla yapılan üretim miktarlarının tespiti ve izlenmesi üzerine projeler yürütüldüğünü açıkladı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Marmara Denizi Balıkesir Bandırma Erdek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title