Haberler

Anzak Askerlerine Osmanlı Çarığı

Gişe rekorları kıran Truva, Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi gibi filmlerde kullanılan çarıkları üreten Kahramanmaraşlı çarık ustası Hüseyin Kopar, çekimleri devam eden Çanakkale Belgeseli'nde rol alan Osmanlı ve Anzak askerlerinin giymesi için çarık üretti.

Kahramanmaraş'ta çarık üretimi yapan Kopar ailesinin dördüncü kuşak temsilcisi Hüseyin Kopar, birbirinden önemli film prodüksiyonları için aksesuar üretmeye devam ediyor. Sinema tarihinin başyapıtları arasına giren Truva, Yüzüklerin Efendisi ve Harry Potter gibi filmlere çarık dikerek Osmanlı çarıklarını dünyaya duyuran Kopar, Çanakkale Savaşları'nın anlatıldığı yeni bir belgeselde de çarıklarıyla yer aldı.

Savaşa katılan Osmanlı, İngiliz ve Anzak askerleri için çarık üreten Kopar, "Bu prodüksiyonda da rol alacak olan Anzak askerlerinin birebir o dönemde ne giydiğini, hangi ayakkabıları giydiğini, kullanılan materyaller neydi birebir aynısını yapmaya çalıştık. Yani bu çalışmayla Anzak askerlerine de Osmanlı çarığı giydirmiş olduk. Çünkü şu anda bizim yaptığımız çarıkların ne Avrupa'da, ne İrlanda'da, ne de İngiltere'de üretimi yok. Yapan usta da yok" diye konuştu.

OSMANLI ÇARIKLARI "MUCİZE" SETİNDE

Kopar, Mahsun Kırmızıgül'ün yeni filmi "Mucize" için de üretim yaptıklarını söyledi. "Beyaz Melek", "Güneşi Gördüm ve "New York'ta Beş Minare" filmleriyle büyük beğeni toplayan ve yeni filmi Mucize'yle sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanan Kırmızıgül'ün bu filminde kullanılacak aksesuarları bitirdiklerini ifade eden Kopar, şöyle konuştu:

"Yeni film çalışmalarımızdan birinde de Mahzun Kırmızıgül'ün yönettiği Mucize filmi var. Bu filmde kullanılacak ürünleri bitirdik. İnşallah o film yakında vizyona girecek. Türkiye için de önemli ve ibret verici bir film olacağına inanıyorum. Bu filmde köylülerin giyeceği tamamen el yapımı çarıkları yaptık. Karda giyilebilen topuklu tamamen deri, el yapımı birebir o dönem giyilen çizmeleri yaptık. Subayların o dönemde taktığı kemerleri bitirmiş bulunmaktayız."

PRODÜKSİYON SAYISI 20'Yİ GEÇTİ

Mucize filmiyle birlikte bugüne kadar 11 sinema filmine üretim yaptıklarını kaydeden Kopar, dizi film ve belgesellerle birlikte bu sayının 20'yi aştığını söyledi. Kopar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu filmlerle birlikte 11 sinema eserine üretim yapmışız. Bunun içinde Büyük İskender var, Fetih 1453 var, Truva var, Harry Potter var, Lord Of Rings var, Aregon ve bu son yaptığımız Mucize var. Toplamda büyük filmlerde 11 film var. Kısa metrajlı filmlerle birlikte 20'yi geçtik. İnşallah bundan sonraki süreçte de bu yöndeki çalışmalarımız devam edecek." - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title