Haberler

Ankara'da Okul Servis Araçları Sıkı Takipte

Ankara Valisi Ercan Topaca, öğrenci ve velilerin en büyük sorunu olan okul servislerini sıfır toleransla sıkı denetim altında tuttuklarını belirterek, okulların çevrelerinde özellikle uyuşturucu satıcılarına yönelik önemli tedbirler aldıklarını açıkladı.

Ankara Valisi Ercan Topaca, öğrenci ve velilerin en büyük sorunu olan okul servislerini sıfır toleransla sıkı denetim altında tuttuklarını belirterek, okulların çevrelerinde özellikle uyuşturucu satıcılarına yönelik önemli tedbirler aldıklarını açıkladı.

Ankara Valisi Ercan Topaca, İhlas haber Ajansı (İHA) Ankara Haber Müdürü Bayazıt Cebeci ve TGRT Haber Televizyonu Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan'a Ankara'da eğitim-öğretim dönemine ilişkin alınan tedbirler ve yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. Özellikle okul servis araçlarının sıkı denetim altında tutulduğunu ve bu konuda toleransları olmadığını söyleyen Vali Topaca, okulların çevresinde de uyuşturucu satıcılarına yönelik geniş tedbirler aldıklarını, öğrencilerin güvenliği için her türlü çalışmayı yaptıklarını belirtti. Ankara'da 2 bin 650 okulda yaklaşık 950 bin öğrenci ve 62 bin öğretmenin 2017-2018 eğitim dönemine sorunsuz bir şekilde başladığını belirten Vali Topaca, öğrencilerin güvenliğine çok önem verdiklerini kaydederek, okul servis araçlarının yönetmelikte öngörülen şartlara uygun bir şekilde çalışmasına dikkat ettiklerini söyledi. Okul servis araçlarının trafik güvenliği açısından denetiminin polis ve jandarma aracılığı ile yapıldığını ifade eden Vali Topaca, 2016 yılında göreve başladığından itibaren okul servislerine yönelik çok sayıda önlem aldıklarını hatırlattı. Öğrencilerin güvenlik ve konforlu bir şekilde seyahat etmeleri için çok ciddi denetimler yapıldığını açıklayan Topaca, "Trafik güvenliği açısından öngörülen kuralları eksiksiz uyguluyoruz. Polisimiz, jandarmamız yollarda denetimleri sıkı bir şekilde sıfır toleransla denetliyor. Zaman zaman cezalar kesiliyor, trafikten men edilen araçlar oluyor. Bunları yaparken çocukların okula zamanında ulaşmasını sağlayacak tedbirleri alıyoruz. Denetim yapacağız derken çocukların okula geç kalmasını sağlayacak uygulamalardan kaçınıyoruz. Servis araçları şoförlerinden de bu konuda anlayış ve kurallara tam olarak uymalarını istiyoruz. Bu konuda bizden bir tolerans beklememelerini ilan ediyoruz" dedi.

Servis araçları ile ilgili sıkı takipte olduklarının altını çizen ve üç bakanlığın bir yönetmelik üzerinde çalıştığını, işleyişle ilgili ciddi değişiklikler olacağını belirten Vali Topaca, "Oradan çıkacak yeni düzenlemeler bu alanda bizim daha rahat ve etkili bir şekilde hareket etmemizi sağlayacak. İnşallah çocuklarımız bu eğitim öğretim yılında servis araçlarından kaynaklanan, bizleri ve toplumu, velileri üzecek bir olayla karşılaşmadan 2017-2018 dönemini de tamamlarız. Bu konuda bütün tedbirleri biz alıyoruz" diye konuştu.

"Ankara'da hedef 2019'da tekli eğitim"

Ankara'da 38 binin üzerinde derslik olduğunu söyleyen Topaca, "2018 Eylül'üne kadar bizim öngördüğümüz, planladığımız, devam eden bir inşa dönemindeyiz. Yaklaşık 330 planlandı. 2019 yılına Ankara'da tekli eğitime geçilmiş ve derslik başına düşen öğrenci de 30'un altına çekilmiş bir hedef konuldu hükümetimiz tarafından. Biz de bu hedefe ulaşmak için Ankara'da yapılması gerekenleri planladık. Bina kalitesi açısından, depreme dayanıklılık açısından sorunu olan binaları da yıkarak yerine yenilerini yapmak suretiyle 330 okulu planladık. Bunu öngörülen sürede bitirmeyi hedefliyoruz. Toplam değeri 3 milyar 200 milyonluk çok önemli bir proje. Bir ilde bu büyüklükte yatırım yapılması nadir karşılanan bir husustur. Mevcut çiftli eğitim yapan okulların da 2019 yılı dönemine kadar tekli eğitime dönüştürülmesini öngörüyoruz. Tekli eğitime dönüştüğü zaman bu servis araçlarında yaşadığımız, sabah erken saatlerde gün doğmadan okula götürülmesi, akşam 19.30-20.00'de çocukların okuldan çıktığı durumları biliyoruz. Bunların önüne geçmek için tekli eğitime geçiş sihirli bir iştir. Hedefimiz budur, eğitim-öğretimde bu hedefe ulaşacağız. Ayrıca Ankara'da 62 bin öğretmenimiz var. Normalde bizim öğretmen ihtiyacımız olmaması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Okulların çevresinde geniş güvenlik önlemleri

Sadece servis araçları ile ilgili değil, okul çevresinde de güvenliğe önem verdiklerini kaydeden Vali Topaca, "Valilik olarak birçok tedbir aldık. Her bir okulumuza bir emniyet görevlisi vermek suretiyle emniyetin sivil veya üniformalı irtibat personeli okullarımızda çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, güvenliklerini sağlamak, uyuşturucu satışı yapmak isteyen maalesef kötü niyetli insanlarla karşılaşabiliyoruz, onlara karşı çocuklarımızı korumak maksatlı ciddi tedbirler aldık. Bunlar da eğitimin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için önemli tedbirlerdir. Bu konudaki çalışmalar kesintisiz devam edecek çalışmadır. Bir neslin geleceği söz konusu, çocuklarımızın geleceği söz konusu. Onların bu illetten uzak tutulması için alınması gereken bütün tedbirleri almaya çalışıyoruz. Ekim ayı içinde Ankara'daki bütün lise müdürlerini toplantıya çağırıyoruz, bazı din görevlilerimiz de dahil olmak üzere konusu uyuşturucu ve fuhuş da olabilir, kötü alışkanlıklardan çocuklarımızı uzak tutmak üzere bu konuda onları bilgilendirme, alınan ve alınması gereken tedbirler konusunda bir istişare toplantısı düzenleyeceğiz" açıklamasında bulundu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ercan Topaca İhlas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title