Haberler

(Özel Görüntülerle )- Başbakan Erdoğan'a "Eğitim Sistemi" Protestosu

Dha İstanbul- (Özel Görüntülerle )- Başbakan Erdoğan'a

DHA İSTANBUL- (ÖZEL GÖRÜNTÜLERLE )- BAŞBAKAN ERDOĞAN'A

"EĞİTİM SİSTEMİ" PROTESTOSU...

* Protesto sırasında yaşanan arbededen korkan bazı çocuklar gözyaşlarına boğuldu.

* Bir kız öğrenci ise, protestocuların karga tulumba dışarı çıkarılmalarını

"Bu çok çirkin birşey" diyerek kınadı.

* Yaşanan protestonun ardından takım elbilseli bir genç sahneden apar topar aşağı indirildi.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 1. Türkiye Çocuk Hakları Kongresi'ne katılan Başbakan Erdoğan'ın konuşması sırasında 2 kız öğrenci protesto gösterisi yaptı. Başbakan'ın konuşma sırasında ayağa kalkan gençler "eğitim sistemini" protesto etti. Bu sırada korumalar 2 genç kıza müdahele etti. Başbakan Erdoğan, müdahale sırasında konuşmasına devam etti. Salonda bulanan öğrenciler, yaşananları şaşkınlıkla izledi. Bazı öğrencilerin yaşananlara alkış tuttuğu görüldü. Başbakan Erdoğan, "Bu tür toplantıları provake etme anlayışına sahip yetişme tarzlarını anlamakta tabii mümkün değil" dedi. Başbakan'ın bu sözleri salondan büyük alkış aldı. 2 kız öğrenci ise karga tulumba dışarı çıkartıldı.

BASIN MENSUPLARI DIŞARI ÇIKARTILMADI

Haliç Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen 1. Çocuk Hakları Kongresinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması sırasında parasız eğitim isteyen ve dershane sistemini protesto eden iki kız öğrenci korumalar tarafından apar topar dışarı çıkarıldı. Bu sırada basın mensuplarının salondan dışarı çıkmasına izin verilmedi. Basın mensuplarının salondan dışarı çıkmasıyla, bazı öğrenciler ve veliler de dışarı çıktı.Bu arada kongre için salonda bulunan bazı öğretmenler de dışarı çıkarak polislerle tartıştı.

" BU ŞEKİLDE DIŞARI ÇIKARILMALARINI KINIYORUM"

Bu arada olaydan hemen sonra dışarı çıkan bir öğrenci ise, " Çocuk Hakları Kongresinde insan dışı bir şekilde dışarı çıkartılmalarını kınıyorum. Sabahtan beri hatta üç günden beri çocuk hakları konuşuluyor. İnsanların düşünceleri değişebilir ama bu çok çirkin birşey. " diyerek yaşananlara tepki gösterdi. Bazı sivil polisler de basın mensuplarını salona sokmak için uğraştı. Bir öğrenci velisi gözyaşlar içinde, " Ne söyleyebilirim ? Çok üzgünüm" diyerek çocuklarına sarıldı. Oğlunun yaşananlardan dolayı korktuğunu söyleyen anne,

" Korktu çocuklar sadece. Bize birşey olmadı " diye konuştu.

KORUMALARIN İKİNCİ PROTESTO HASSASİYETİ

Yaşananların ardından Başbakan Erdoğan konuşmasını bitirdi. Ardından sahneye çıkan çocuklarla toplu olarak fotoğraf çektirdi. Bu sırada sahnedeki takım elbiseli bir genç, korumalar tarafından sahneden indirildi. Bir süre sahnedeki çocuklar ve velileriyle konuşan Başbakan Erdoğan, yanına gelen down sendromlu Uğur Kölemen adlı gençle fotoğraf çektirdi. Kölemen ise, Başbakan Erdoğan ile fotoğraf çektirdiği için oldukça sevinçliydi.Başbakan Erdoğan ise, daha sonra korumalarıyla birlikte salondan dışarı çıktı.

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Eğitim Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? SURVIVOR YAMAN KİMDİR? Survivor All Star Yaman Keleş kaç yaşında, nereli? 2024 YKS NE ZAMAN? YKS'ye kaç gün kaldı? TYT- AYT- YDT hangi tarihte yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title