Haberler

Özel//Genç Yetenekler Gurbette Yakın Takibe Alındı

Serdar Taşcı ve Mesut Özdil'i Almanya'ya Kaptırdıktan Sonra, Başka Bir Türk Yeteneğini Kaybetmek İstemeyen Türkiye Futbol Federasyonu Kurmayları Dört Koldan Avrupa'yı Taramaya Başladılar.

SERDAR TAŞCI VE MESUT ÖZDİL'İ ALMANYA'YA KAPTIRDIKTAN SONRA, BAŞKA BİR TÜRK YETENEĞİNİ KAYBETMEK İSTEMEYEN TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU KURMAYLARI DÖRT KOLDAN AVRUPA'YI TARAMAYA BAŞLADILAR.

OĞUZ ÇETİN "SEÇTİĞİMİZ OYUNCULARDA YANILMAMALIYIZ"

FREİBURG TAKIMI VE U21 ALMAN MİLLİ TAKIMI OYUNCUSU ÖMER TOPRAK "OĞUZ ÇETİN'İN BENİ İZLEMESİ GURUR VERİCİ"

A Milli Futbol Takımı Antrenörü Oğuz Çetin, Almanya Birinci Ligi Bundesliga ekiplerinden SC Freiburg'un 1989 doğumlu stoperi Ömer Toprak'ı izledi.

Almanya'ya gelen Oğuz Çetin, SC Freiburg-05 Maiz maçında U21 Alman milli takımında oynayan Ömer Toprak'ı beğendiğini, fakat sakatlıktan yeni kurtulduğu için Ömer'i yakından takip edeceklerini bir iki maçını seyrettikten sonra bir karar vereceğini söyledi.

Oğuz Çetin DHA'ya verdiği demeçte, 'Yurt dışında yşayan ve Milli takım seviyesindeki oyuncuların performanslarını yakından görmek ayrıca Milli takımda oynamayan Alman vatandaşı olan genç yetenekleri yakından takip edecegiz. Beğendiğimiz oyuncuları Milli takımlara kazandıracağız. Bunu yaparken karşılıklı saygı duymamız gerekiyor. Alman vatandaşı olan oyuncularımızı milli takıma çektiğimizde bütün haklarını kaybediyorlar. Bu konuda emin olmamız gerekiyor. Seçtiğimiz oyuncularda yanılmamalıyız. Onların ileriki zamanlarda mağdur olmamaları, gelecekte de bu değerli oyuncularımız yara almasınlar. Ömer'i yakından takip ediyoruz. Bundan sonrada edeceğiz. Bu aşamada bir karar vermeyeceğim. Ömer'in içerdeki ve dışardaki maçlarını izleyip gerçek performansını görmek istiyorum ondan sonra karar vermek istiyorum'dedi.

SC Freiburg takımı ve U21 Alman Milli takımı oyuncusu Ömer Toprak da yaptığı açıklamada 'Oğuz Çetin'in beni izlemesi güzel bir şey. Şu anda kazadan sonra 7 ay sahalardan uzak kaldım. İki aydır takımda şans bulmaya başladım. Yavaş yavaş form tutmaya başlıyorum. Şu an düzük bir kapasitede oynuyorum. Şu ana kadar milli takımdann bana resmi bir görüşme ve talep gelmedi. En azından bir nezaket görüşmesi dahi olmadı. Türk Milli takımından bana ciddi bir teklif gelirse çok sevinirim. Ama iyi düşünüp karar vermek istiyorum. Şu ana kadar hiç kimse benimle görüşmedi'dedi.

2009 yılı Haziran ayında Freibug yakınlarındaki bir Go-Kart pistine arkadaşlarıyla giden Ömer Toprak bindiği Go-Kart ile başka bir yarış arabsının arkadan çarpması bu aracın benzin deposu infilak etmesi trajedik bir kaza sonucu, özellikle bacak bölgelerinde ağır yanıklar meydana gelen genç oyuncuya basın, otoriteler ve yetkililer bu olaydan sonra değil futbola dönüşü , hayata nornal şartlarda devam etmesi bir mucize'dediler. Aylarca hastanede kalmak sayısız ameliyatlar geçirmek ve uzun süre fizik tedavi sürecinden sonra yeşil sahalara geri dönmek Ömer Toprak'ın inancı ve hırsı sonucu beklenenden daha hızlı iyileşmesi.

Ekim ayında hastaneden çıkan Ömer liglerin ikinci yarısında takımdaki yerini almaya başladı.

Sivaslı işci bir ailenin oğlu olarak futbola küçük yaşta TSB Ravensburg takımında başlayan daha sonra 2005 yılında SC Freiburg takımında yatılı futbol okuluna geçti. 2007 yılında Freibug takımıyla 2011 yılına kadar profosyonel sözleşme imzaladı. Ömer'li U19 takımı ile Almanya şampiyonu oldu. Bu dönemde U19 Alman milli takımına çağrıldı. Bu dönemde U19 Avrupa şampiyonu oldular.

Alman otoriteler Ömer Toprak için geleceğin Beckenbauer'i diyorlar bir defans oyuncusunda olması gereken tüm özelliklerin bulunduğunu kaydeden otoriteler Alman futbolunda geleceğin futbolcusu büyük yetenek diye bahsediliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title