Haberler

Eşini Bıçaklayan Adamın Duruşması Olaylı Geçti

Güncelleme:

Sultanbeyli'de eşini 11 yerinden bıçaklayarak ağır yaralayan Ş.K.'nın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın 4.duruşması görüldü.

Sultanbeyli'de tartıştığı eşi Menşure K.'yı, 6 yaşındaki kızlarının önünde 11 yerinden bıçaklayarak ağır yaralanmasına sebebiyet veren Ş.K.'nın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın 4. duruşması görüldü.

Anadolu Adalet Sarayı 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Şeref Kaya (54), Menşure K. (49)'nın annesi Güler Aslan hazır bulundu. Duruşmada tanık olarak dinlenilen ve Menşure K. ile ilişkisi olduğu öne sürülen Ali H. salona girdiği esnada sanık Ş.K. göz yaşlarına boğuldu. Hıçkırarak ağlamaya başlayan sanık sinir krizi geçirdi ve oturduğu sanık sandalyesinden kendini yere attı. Mahkeme Başkanı ise sanığın fena olduğu gerekçesiyle duruşma salonundan çıkarılmasını istedi.

MAHKEME BAŞKANI: EVE GELEN GİDEN ERKEK OLUYOR MUYDU?

Sanığın dışarı çıkmasıyla beraber ifade veren Ali H., Menşure ve Ş.K. ile aynı apartmanda oturduklarını belirterek, "Ben Menşure K. ile hiç görüşmüyordum. Yenge hanımın evine giren çıkan olduğunu da hiç görmedim, olsa fark ederdim" dedi. Bu sırada Mahkeme Başkanı İbrahim Balık, "Sanık senin eşiyle görüştüğünü söylüyor. Hiç görüştün mü? Mahalleden Menşure K.'nın evine gelen giden erkek oluyor muydu?" diye sordu. Tanık Ali H. ise sanığın kendisinden şüphelendiğini ifade ederek, "Bir gün beni kenara çekti ve 'Erkek erkeğe konuşalım.' dedi. Sonrasında da eşi ve eşinin annesine küfretti" diye konuştu.

AYAKKABISINI ÇIKARDI, FIRLATACAKKEN…

Tanık Ali H.'ın ifade vermesinin ardından salona tekrar alınan sanık Ş.K., eşini bıçaklama olayını aldatıldığı için yaptığını öne sürdü. Bir akşam eve geldiği sırada komşuları Ali H.'ın camdan evlerine girmeye çalıştığını iddia eden Ş.K., "Bir ayağı camdan içeride, bir ayağı camdan dışarıdaydı, beni görünce kaçtı. Eve girdiğimde de eşim kendini hazırlamış, uzanıyordu" dedi.

Bu sırada sanığın sözlerine sinirlenen Menşure K.'nın annesi eğilerek ayakkabısını çıkardı ve fırlatmaya çalıştığı esnada salonda bulunan özel güvenlikler tarafından engellendi.

PSİKİYATRİ SERVİSİNE SEVK EDİLDİ

Mahkeme, sanığın akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için Ş.K.'yı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin psikiyatri servisine sevk edilmesine karar vererek duruşmayı erteledi. Hastaneden gelecek rapora göre sanığın akıl sağlığı yerinde bulunmazsa Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek.

"ÖLDÜRMEK İÇİN DEĞİL, YATALAK BIRAKMAK İÇİN"

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Nisan ayında hazırladığı iddianamede sanık Ş.K.ile müşteki Menşure K.'nın sürekli kavga ettikleri, Ş.K.'nın aldatıldığını düşünerek agresif tavırlarda olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz Ocak ayında, 6 yaşındaki kızları B.K'nin gözü önünde olayın gerçekleştiğinin belirtildiği iddianamede, bıçaklama olayının komşuların görmesi üzerine teşebbüs aşamasında kaldığı, sanığın bu eylemi eşini öldürmek için değil, yatalak bırakmak için yaptığı yönünde beyanlarının olduğu ifade edildi.

Ş.K. hakkında 'Kasten adam öldürme' suçunu, 'eşe karşı' işlediği gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title