Haberler

Yaşlı Adam Enkaza Dönen Evinin Önünde Nöbet Tutuyor

Güncelleme:

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çatışmalar sırasında evi hasar gören 7 çocuk babası Halit Düz, eşyalarının çalınmaması için dışarıda yatarak nöbet tutuyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çatışmalar sırasında evi hasar gören 7 çocuk babası Halit Düz, dışarıda yatarak evinin nöbetini tutuyor.

AİLELER İLÇEYE DÖNÜYOR

İlçedeki hendek ve barikatların kaldırılması amacıyla 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 30 Mayıs tarihinde kısmi zamanlı olarak kaldırılmıştı. Operasyon öncesi göç eden ailelerin ilçeye dönüşleri sürüyor.

EŞYALARI İÇİN NÖBET TUTUYORLAR

Çatışmaların yoğun bir şekilde yaşandığı ve yüzlerce evin hasar gördüğü Cumhuriyet Mahallesi'nde ikamet eden birçok vatandaş, duvarları yıkılan ancak içerisinde eşyaları bulunan evlerinin nöbetini tutmaya başladı. 65 yaşındaki 7 çocuk babası Halit Düz de evinin nöbetini tutanlardan biri.

"BİRÇOK EŞYAMIZ ÇALINMIŞ"

Yasak öncesi İstanbul'a göç ettiğini belirten Düz, "İstanbul'da işçilik yapan oğlumun yanına taşınmıştım. Yasak kaldırıldıktan sonra ailemi orada bırakarak evin durumuna bakmaya geldim. Evime büyük hasar verilmiş. Duvarları hep yıkılmış. Birçok eşyamız çalınmış. Hem gidecek yerim olmadığı için hem de içeride sağlam kalan eşyalarımıza sahip çıkmak için burada gece gündüz nöbet tutuyorum" dedi.

"BİR DEFA DAHA GÖÇMEN OLDUK"

Evine ağır hasar raporu verildiğini belirten Düz, "Evimin yıkılmasını istemiyorum. 90'lı yıllarda ilçeye bağlı Tuğlu köyünden göç ederek buraya taşındık. Bir süre sonra aldığımız köy tazminatlarıyla ve biraz da kredi çekerek bu evi yapmıştım. Sonra bu sene bu olay çıktı. Bir kez daha göçmen durumuna düştük, İstanbul'a gittik. 2 kezdir göç durumu yaşadık. Allah barış, huzur, saygı ve sevgi getirsin. Başka bir şey istemiyoruz. Yeter ki cana bir şey gelmesin" şeklinde konuştu.

7 ÇOCUK BABASI

Sabaha kadar dışarıda uyuduğunu ve sahur ve iftarları da burada dağıtılan yardımlar sayesinde yaptığını belirten Düz, "Mecburen burada kalıyorum. Elektrik yok, su yok. Allah sabır versin. 3'ü üniversite öğrencisi 7 çocuğum var. Zararımın karşılanması için başvuruda bulundum, işlemlerin sonuçlanmasını bekliyorum" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Mahallesi Yüksekova İstanbul Hakkari Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Vanlı:

yüksekova halkı olaylar olmandan önce halkkın büyük çoğunluğun örgüte inanılmaz desteği vardı terör örgütü evlerini başlarına yıktı evlerinden yurtlarından oldular halkın büyük çoğunluğu Van iline geldi devlet her türlü yardımı yaptı arkasından evinden yurdundan olan halk bizi devlet kovdu evimizi yıktı diye konuşmaya başladılar tek kelime bunlara iylik yaramaz hakkımızı helal etmiyoruz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title