Haberler

    Özel Ekip Görevde

    Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan kupa yarı finalinde çıkan olayları araştırmak için İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından özel bir ekip görevlendirildi.

    Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan kupa yarı finalinde çıkan olayları araştırmak için İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından özel bir ekip görevlendirildi.

    İstihbarat şubesi ile koordineli çalışan güvenlik güçleri, ilk etapta olayların yoğun yaşandığı tribünlerdeki taraftarlara yoğunlaştı. Görüntülerden tespit edilen 20 kişiden 17'sinin sorgusuna başlandığı, üç kişinin ise arandığı kaydedildi.

    Üç ayrı tribünden 50 kadar sahaya yabancı madde atıldığı belirlenirken, Şenol Güneş'in başından yaralanmasına yol açan cismin metal bir çakmak olduğu belirlendi.

    4 bine yakın polis ve özel güvenlikçinin görev yaptığı maç sırasında herhangi bir güvenlik zaafı olmadığı ifade edilirken, üst düzey bir emniyet yetkilisi, "Stadın belli bölgelerinde organize var gibi görünüyor. Ancak bunu henüz delillendiremedik. Sahaya yabancı madde atılan yerlerde oturan seyircilerin birbirlerini tanıyıp tanımadığını, organize bir eylem içinde olup olmadıklarını tespit etmeye çalışıyoruz. Tünel girişindeki ardebe sırasında yetkisi olmadığı halde buraya girenler olmuş. Bunlar üzerinde de duruyoruz" diye konuştu.

    Soruşturma genişletildi

    İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan olaylı derbiye ilişkin yaptığı yazılı açıklamada "Tribünde bulunan belirli grupların bahse konu olayları gerçekleştirmek üzere örgütsel bir yapı bünyesinde önceden organize edilip futbol camiasını ve spor faaliyetlerini hedef alarak suç işlediği yönünde oluşan şüphe doğrultusunda soruşturmanın genişletildiği" ifadelerine yer verdi.

    İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar'ın imzasını taşıyan yazılı açıklamada, Müsabaka alanındaki sabit kamera kayıtları ile yazılı ve görsel medyadan temin edilen her türlü yazı ve görüntünün titizlikle incelenerek maddi gerçeğin bütün yönleriyle açığa çıkarılması amacıyla çalışmalara aralıksız olarak devam ediliyor" denildi.

    'Yaralamak istemedim'

    Fenerbahçe - Beşiktaş maçında çıkan olaylarda Şenol Güneş'in yaralanmasıyla ilgili gözaltına alınan S.D.'nin ilk ifadesi ortaya çıktı. İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri süren S.D.'nin, "Kaleci bize küfür edince ortalık gerildi. Ben de elimdeki çakmağı attım, yaralamak istemedim. Ona geleceğini tahmin etmedim" dediği öğrenildi. S.D.'nin tehdit ve çeşitli suçlardan sabıkasının olduğu belirtildi.

    Kaynak: Skorer / Spor

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü Şenol Güneş Fenerbahçe Beşiktaş Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title