Haberler

Özdebir: Enflasyonla Mücadele Yönteminde Merkez Bankası'yla Anlaşamadık

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Merkez Bankası Durmuş Yılmaz'a Yaptıkları Ziyarete İlişkin Verdiği Bilgide, "Temel Olarak Anlaşamadık Ama Anlaştığımız Tek Bir Şey Var Enflasyonla Mücadele Edilmesi ve Bu Mücadelenin Her İki Tarafın da Menfaatine Olduğu. Ama Bu Mücadelenin Yöntemi Konusunda Merkez Bankası Başkanımızla Anlaşamadık" Dedi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Merkez Bankası Durmuş Yılmaz'a yaptıkları ziyaret konusunda, "Temel olarak anlaşamadık, ama anlaştığımız tek bir şey var enflasyonla mücadele edilmesi ve bu mücadelenin her iki tarafın da menfaatine olduğu. Ama bu mücadelenin yöntemi konusunda Merkez Bankası Başkanımızla anlaşamadık" dedi.

Özdebir, Merkez Bankası'nın, "Ne pahasına olursa olsun enflasyonla mücadele edeceğiz" görüşünde olduğunu kaydederek, "Biz de diyoruz ki, biz de aynı şeyi istiyoruz. Ancak sizin yaptığınız bu işler bizim maliyetlerimizi yükseltmeye başladı. Bizim istihdam yaratmamız, ülkeyi zenginleştirmemiz lazım. Bunun da yolu üretimden geçer. Artık burada yapılması gereken işleri dışarıda yaptırmaya başladık" diye konuştu.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Özlem Doğaner Başkanlığındaki Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) Yönetim Kurulu üyelerini kabulünde, Merkez Bankası Durmuş Yılmaz'a yaptığı ziyarete ilişkin bilgi verdi. Özdebir, yurt içi yurt dışı ayrımının kalmadığını, yurt içinde kiminle rekabet ediliyorsa yurt dışında da onunla rekabet edildiğini söyledi. Özdebir, "Yani burada bir haksızlık var. Baskı altında tuttuğun YTL ile bize haksızlık yapıyorsun. Belki bizim işletmelerimizin iş yapması, büyümesi, gelişmesi, kendi sermaye birikimi yapması lazım ki teknolojisini, ürününün teknolojisini geliştirebilsin, yeni şeyler yapabilsin. Ama sen buna fırsat vermiyorsun" dedi.

-"DEĞİŞİMİ YAŞAMAK MECBURİYETİNDESİNİZ"

Özdebir, yaptıkları ziyarette Merkez Bankası'nın uygulamalarına yönelik gönderdikleri mektubun Başkan Yılmaz'ın masasında bulunduğunu belirterek, "Ziyaret bizim isteğimiz üzerine oldu. Yazdığımız mektup önünde idi Başkanın ve çok iyi okumuş. "Evet dediklerin doğru ama biz kararlılığımızı sürdüreceğiz, siz de değişimi yaşamak mecburiyetindesiniz' diyor" diye konuştu. Özdebir, yüksek faiz nedeniyle reel sektörün çok zor duruma girdiğini dile getirerek, ziyarete ilişkin şunları ifade etti:

"Binlerce KOBİ Türkiye'nin şartlarıyla yaşamak mecburiyetindeler. Onların da Türkiye şartlarıyla ayakları üzerinde durabilmeleri lazım. "Üretimin yüzde 95'ini sağlayan o firmaları düşünmemiz lazım' dedik. Merkez Bankası Başkanı da "Evet onlar da sıkıntı yaşayacaklar, bir başkası o firmayı alır çalıştırır. Uzun dönemde refaha ulaştığımız zaman' dedi. Merkez Bankası enflasyonla mücadelede kesin ve kesin kararlı. Ama buradaki araçta anlaşamıyoruz.

Merkez Bankası'nın kullanabileceği çok araç var. O da diyor ki, "Evet yapılacak çok iş var. Biz üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Aslında yapısal reformların bir an önce hayata geçirilmesi, sizlerden daha az vergi alınması, istihdam üzerindeki yüklerin azaltılması, bürokrasinin azaltılması, sizin daha rahat çalışabileceğiniz imkanların yaratılması lazım. Benim üzerime düşen ekonomik olarak enflasyonsuz ortamda gelecekten önümüzdeki günlerde bu fiyatlar artar mı, dalgalanma olur mu olmaz mı korkusu yaşamadan iş yapacağınız ortamı sağlamak. Gerisi de Hükümetin alması gereken tedbirlerdir' diyor." (ANKA)

(NUR/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title