Haberler

Özdağ Şehit Evini Ziyaret Etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "PKK, 10-15 emperyalist devletin adına vekaleten dövüşen bir örgüt. Kürtlerin ve Müslümanların sözcüsü olamaz" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ,  "PKK, 10-15 emperyalist devletin adına vekaleten dövüşen bir örgüt. Kürtlerin ve Müslümanların sözcüsü olamaz" dedi.

Özdağ, Turgutlu ilçesinde partililer ve vatandaşlarla bayramlaşmasının ardından geçtiğimiz ay Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde şehit edilen Piyade Uzman Çavuş Tolga Artuğ'un baba evini ziyaret etti.

Aileye başsağlığı dileğinde bulunan Özdağ, devlete ve millete kastetmek isteyenlerin PKK terörünü Türkiye'nin başına bela ettiğini ve bunu 30 senedir kullandığını belirtti.

Özdağ, PKK'nın 10-15 emperyalist devletin adına vekaleten dövüşen bir örgüt olduğunu ileri sürerek, Kürtlerin ve Müslümanların sözcüsü olamayacağını kaydetti.

Selçuk Özdağ, "Türkiye'nin büyümesini istemiyor. Onlar istiyorlar ki Türkiye'yi meşgul edelim, özerklik teraneleri, Kürdistan teraneleriyle. İnşallah bu terör örgütünün üstesinden gelinecek. Türkiye, büyük ve güçlü bir devlet. Zaten Kürt kardeşlerimiz, Türkmen, Arap, Azeri kardeşlerimiz rahatsız bu işlerden. O bölgede ayrı bir özerklik kurmaları mümkün değil. Türkiye bir bütün. Bu uğurda hepimiz görevimizi yapmaya devam edeceğiz inşallah. Tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek devlet olarak. Ezanımız susmayacak, bayrağımız da inmeyecek. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

"Çocuklarınızı dağdan indirin"

Türkiye'de başka acıların yaşanmamasını istediklerini belirten ve çocukları dağda olan anne babalara seslenen Özdağ, şunları söyledi:

"Çocuklarınızı indirin o dağlardan, bunun sonu yok. Türkiye Cumhuriyeti Devleti eski bir devlet değil, 90'ların, 80'lerin devleti değil. Çok güçlü bir devletiz. Artık kendi uçağımızı yapıyoruz. İnin dağlardan, artık askerimizi, polisimizi öldürmeyin. Aslında siz de ölmeyin. Çıkmayın bu dağlara, oturun bu memlekette, özgür ve hür bir şekilde yaşayalım. Bu memlekette nice Kürt kardeşimiz siyaset yapıyorlar, ticaret yapıyorlar. İş adamları bürokraside görev alıyorlar. İnönü ve Özal Kürt kökenli, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık yaptılar. Ak Parti'de şu an 8 Bakan Kürt kökenli. CHP'de, MHP'de, HDP'de var. Bu milletin Türk - Kürt problemi yok. Bu memlekette hepimize yetecek gökyüzü var. Hepimize yetecek toprak var. Özgürlük ve zenginlik var. İnşallah beraber yaşayacağız ve PKK ile mücadelemiz devam edecek."

"Bin Tolga'mı feda ederim"

Şehit Tolga Artuğ'un babası Ercan Artuğ ise Kürt askerler ve şehitler olduğunu, oğlunun şehit düşmesinin ardından evine çevreden 5 bin Kürt kardeşinin geldiğini ifade ederek,  şunları anlattı:

"Bu Türk - Kürt sorunu değil. Bu resmen terördür. Bu dış devletlerle, 3-5 tane insanın oyunudur. O insanlar da asla bu bayrağı indiremez. Bir Tolga değil, bin Tolga'mı da feda ederim. Bir kahramanım var, bir torunum var. Bunların hepsini feda ederim, kendim de giderim. Orada olan Türk askerlerine, evlatlarıma sesleniyorum; hiçbir zaman korkmasınlar. Bütün Türkiye'nin neresinde vatan görevini yapan askerlerimiz varsa hepsiyle gurur duyuyorum. 3-5 çapulcudan korkmuyoruz. Onlar, bizler varken asla bu bayrağı indiremez bu ezanı susturamaz. Ben bir Tolgamı kaybettim, bir milyon Tolga kazandım."

Bir Türk askerinin bin teröriste bedel olduğunu vurgulayan şehidin annesi Sevcan Atuğ ise 17 yaşında bir oğlunun daha bulunduğunu ve astsubay olacağını belirterek, "Damadım da var, çok şükür oğlan torunum da var. Var da var, bu bayrak inmez mümkünatı yok" dedi.

Özdağ, daha sonra 1995 yılında Ardahan Göle'de şehit düşen Mustafa İlter'in Atatürk Mahallesindeki baba evini, 1980 askeri darbesinin ardından idam edilen ülkücü Selçuk Duracık'ın kız kardeşi Gülşen Duracık Aydınlı'yı Acarlar Mahallesindeki evini ve Turgutlu Belediye Mezarlığı Şehitliği'ni ziyaret etti.

Özdağ'ın ziyaretlerinde, AK Parti Turgutlu İlçe Başkanı Mürşit Gedizli, AK Parti Manisa Milletvekili Adayı Güzide İçen Kasap ile Turgutlu Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Turgut Gürkaş da  hazır bulundu.

Kaynak: AA / Yerel

Selçuk Özdağ Turgutlu Ak Parti Hakkari Yerel Haberler

title