Haberler

Özbekistanlı İş Kadınları Heyeti Mardin'de İncelemelerde Bulundu

Özbekistan'da Kadın Girişimciliği ile İlgili Kurum ve Kuruluşlarda Görevli ve Yönetici Düzeyinde Bir Heyet Mardin'de İncelemelerde Bulundu. Vali Mehmet Kılıçlar'ı Makamında Ziyaret Eden Heyet, Yörede Bulunmaktan Duydukları Memnuniyeti Dile Getirdi.

Özbekistan'da kadın girişimciliği ile ilgili kurum ve kuruluşlarda görevli ve yönetici düzeyinde bir heyet Mardin'de incelemelerde bulundu. Vali Mehmet Kılıçlar'ı makamında ziyaret eden heyet, yörede bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye'deki ve özellikle Mardin'deki kadın girişimciliği, kadınlara mikro kredi veren kurumların uygulamaları ve kadın sorunları ile ilgili temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geldiklerini söyleyen Özbekistan Kadın Komitesi Başkanı Gülnara Marupova, ÇATOM (Çok Amaçlı Toplum Merkezleri) işleyişinden etkilendiklerini söyledi. Mardin'in kültürel yapısına ve tarihi dokusuna hayran kaldıklarını ifade eden heyet başkanı Marupova, "Tarihi dokusu ve kültürel yapısıyla Mardin'i görünce tüm Türkiye'yi görmüş sayıyoruz kendimizi. Gözlemlerimiz çok olumlu, yararlı bilgilerle ülkemize döneceğiz. İlginize teşekkür ediyorum" dedi.

Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar ise, "Özbekistan'ın kadın kuruluşları temsilcilerini Mardin'de görmekten memnuniyet duydum. İlimizdeki kadın sivil toplum kuruşları (STK) oldukça güçlü ve sağlam bir yapıya sahiptir. Kültürel etkinliklerimizde ve bazı hizmetlerin yürütülmesinde kadın STK'larından destek ve görüş alıyoruz" şeklinde konuştu.

(MNG-AYŞ-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title