Haberler

Özbekistan ile Ebrd Arasında Yeni Dönem

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), 8 yıl aradan sonra Özbekistan'daki faaliyetlerine yeniden başladı.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), 8 yıl aradan sonra Özbekistan'daki faaliyetlerine yeniden başladı.

Ülkedeki piyasa reformlarının yavaşlamasını öne sürerek, 2010'da faaliyetlerini askıya alan EBRD, 8 yıl aradan sonra Özbekistan'daki faaliyetlerine tekrar başladı.

Bankanın faaliyetlerine yeniden başlamasına ilişkin aldığı kararın ardından EBRD Özbekistan Temsilciliğinin resmi açılış töreni başkent Taşkent'te düzenlendi.

Özbekistan Senatosu Başkan Birinci Yardımcısı Sadık Safayev, Devlet Yatırım Komitesi Başkanı Azim Ahmedhocayev ve EBRD Başkan Birinci Yardımcısı Philip Bennett temsilciliğin açılış kurdelasını birlikte kesti.

Safayev, açılışta yaptığı konuşmada, EBRD'nin ülkede yeniden faaliyet başlamasını tarihi bir olay olarak niteledi. Bankanın, taraflar arasında yeniden başlayan diyaloğun ardından geçen kısa zaman içinde Özbekistan'da temsilcilik ve ülkeye yüklü miktarda kredi açtığını söyleyen Safayev, bu durumun ülkede hızla gerçekleştirilen reformların göstergesi olduğunu vurguladı.

Bennett de Özbekistan'da çok kısa bir sürede temsilcilik açılmasının yanı sıra 3 proje için kredi ayrılması konusunda anlaştıklarını dile getirdi.

EBRD'nin buradaki faaliyetlerini çok kısa zamanda artırma konusunda acele ettiklerini söyleyen Bennett, 12 ay boyunca 15 projeyi daha ele alacaklarını ifade etti. Bennett ayrıca, ülkedeki çeşitli sektörlerle iş birliği yapacaklarını vurgulayarak, 2018'de Özbekistan'a 300 milyon dolarlık kredi ayrılması konusunu da görüştüklerini dile getirdi.

Bennett, ülkede halihazırda geniş kapsamlı reformların devam ettiğini ve EBRD'nin söz konusu reformları takdir ettiğinin altını çizdi.

EBRD icra direktörlerinin Mart 2018'de Özbekistan'ı ziyaret edeceğini kaydeden Bennett, "EBRD çalışanları artık Özbekistan'a çok sık gelecek. Kalbinizi ve kapılarınızı açık tutunuz." ifadesini kullandı.

Resmi açılış töreninin ardından, EBRD'in Özbekistan'a 120 milyon dolarlık kredi ayırmasına ilişkin anlaşmalar imzalandı.

Özbekistan'da 1991-2010 yılları arasında yapısal reformlar, özel sektör ve KOBİ'lerin geliştirilmesine yönelik gerçekleştirilen 54 projeye toplam 894 milyon avroluk destek sağlayan EBRD, ülkedeki piyasa reformlarının yavaşlamasını neden göstererek, 2010'da bu ülkeye verdiği kredileri askıya almış ve temsilciliğini kapatmıştı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Özbekistan Taşkent Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title