Haberler

Özbekistan'da Kovid-19'a rağmen Ramazan Bayramı coşkuyla kutlanıyor

Güncelleme:

Özbekistan'da Müslümanlar, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) rağmen Ramazan Bayramı namazını kılmak için camilere akın etti.

Ramazan Bayramı dolayısıyla 4 gün resmi tatil ilan edilen Özbekistan'da, sabah erken saatlerde ülkedeki tüm cami ve mescitlerde bayram namazı kılındı.

Başkent Taşkent'te binlerce kişi bayram namazı için camileri doldurdu. Müslümanlar, camilerde yer kalmayınca cami bahçelerinde namaz kıldı. Camilerin bulunduğu cadde ve sokaklar trafiğe kapatıldı.

"Osman Mushafı" olarak bilinen ve üzerine Hazreti Osman'ın kanının aktığı ceylan derisine yazılan Kur'an-ı Kerim'in muhafaza edildiği Taşkent'teki Hazret İmam Külliyesi'ndeki bayram namazı hutbesini, Özbekistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Osmanhan Alimov okudu. Namazın ardından ülkenin kalkınması, refahı, huzuru, tüm dünyada barış ve istikrarın tesisi için dua edildi.

Öte yandan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Ramazan Bayramı dolayısıyla tebrik mesajı yayımladı.

Mirziyoyev, mesajında, ülkesindeki tüm Müslümanların Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, ülkesinin de yaklaşık bir yıldan bu yana Kovid-19 salgınıyla ilgili zorlu sınav verdiğini belirtti.

Günümüzde ülkede halkla diyalog, insan hak ve menfaatlerinin sağlanması, vicdan özgürlüğünün temin edilmesine yönelik büyük çaplı reformlar ve köklü değişimlerin yapıldığına dikkati çeken Mirziyoyev, geniş kapsamlı bu çalışmaların, yeni bir Özbekistan'ı inşa etme, ülkede üçüncü Rönesans'ın temellerini atma, ülkenin kalkınması ve refahını amaçladığını aktardı.

Mirziyoyev, ayrıca ülke tarihinde ilk kez çok ciltli İslam Ansiklopedisi'nin yayımlandığını anımsatarak, bunun kutsal İslam dininin gerçek anlam ve içeriğinin halk arasında anlatılmasında önemli bir adım olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Bayramı Özbekistan Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title