Haberler

Özbekistan'da 25 bölgede halk genel seçim için tekrar sandık başına gitti

Özbekistan'da 22 Aralık'ta düzenlenen genel seçimde yüzde 50'den fazla oy alamayan Yasama Meclisi üyelerini belirlemek için 25 seçim bölgesinde tekrar oylama yapılıyor.

Özbekistan'da 22 Aralık'ta düzenlenen genel seçimde yüzde 50'den fazla oy alamayan Yasama Meclisi üyelerini belirlemek için 25 seçim bölgesinde tekrar oylama yapılıyor.

Ülkede halk, genel seçimde sonuç alınamayan 25 bölgede Yasama Meclisi üyelerini seçmek üzere yerel saatle 08.00'da oy vermeye başladı. Seçmenler 20.00'ye kadar oy kullanacak. 22 Aralık'ta düzenlenen genel seçimde adaylardan hiçbirinin yüzde 50'den fazla oy alamadığı 25 seçim bölgesinde en çok oy alan iki aday yarışacak.

Özbekistan Merkez Seçim Komisyonu verilerine göre, 25 bölgesindeki oylamada seçimler, Liberal Demokrat Partinin 15, Milli Yükseliş Demokrat Partisinin 11, Halk Demokrat Partinin 9, "Adalet" Sosyal Demokrat Partinin 10 ve Özbekistan Ekoloji Partisinin 5 adayı arasında geçecek.

Genel seçimlerde Liberal Demokrat Parti 42, Milli Yükseliş Demokrat Partisi 34, "Adalet" Sosyal Demokrat Parti 20, Halk Demokrat Parti 18 ve Özbekistan Ekoloji Partisi ise 11 milletvekilliği kazanmıştı.

Bugünkü oylamanın ardından partilerin Yasama Meclisinde kazandığı sandalye sayısı kesinleşmiş olacak.

Özbekistan'da ülke parlamentosunun alt kanadı Yasama Meclisi ile belediye meclislerine yönelik yapılan 22 Aralık'taki seçimlerde 13 milyon 355 bin 911 seçmen oy kullanırken, seçime katılım oranı yüzde 67,8 olarak gerçekleşmişti.

"Yeni Özbekistan, yeni seçimler"

"Yeni Özbekistan, yeni seçimler" sloganı kullanılan seçimlerde, ülkedeki 5 siyasi partiden 750 aday Yasama Meclisindeki 150 sandalye için yarışmıştı.

Seçimlerde en çok oy alan parti, başbakan adayını belirleyerek onaylanması için devlet başkanına sunma hakkını elde edecek.

Aralık 2014'te yapılan son parlamento seçiminde, 150 sandalyeli Yasama Meclisinde Liberal Demokrat Parti 52, Milli Yükseliş Demokrat Partisi 36, Halk Demokrat Parti 27, "Adalet" Sosyal Demokrat Parti 20 ve Özbekistan Ekoloji Partisi 15 sandalye kazanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Demokrat Parti Özbekistan Aralık Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title