Haberler

Özbekistan Ankara Büyükelçisi Kadyrov'dan Vali Aktaş'a Ziyaret

Ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Karabük’e gelen Özbekistan Ankara Büyükelçisi Ulfat Kadyrov, Vali Mehmet Aktaş’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Karabük'e gelen Özbekistan Ankara Büyükelçisi Ulfat Kadyrov, Vali Mehmet Aktaş'ı makamında ziyaret etti.

12 yıldır Türkiye'nin ekmeğini yediğini ve Türkiye'de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Büyükelçi Kadyrov, "Türkiye benim ikinci vatanım gibi. Özbekistan'ın kapıları Türk kardeşlerimiz için her zaman açık olacaktır. Allaha çok şükür yıllardır Türkiye ile Özbekistan arasındaki ilişkilerimiz çok yüksek seviyelerde. Türkiye ile Özbekistan arasında hiçbir zaman problem ve sorun olmadı, gelecekte de olmaz. Türkiye bizler için kardeş ülke. 1991 yılında Bağımsızlığımızı ilan ettiğimizde bize ilk elini uzatan Türkiye halkıydı. Ben çok iyi hatırlıyorum bir haftalık buğdayımız kalmıştı, Türkiye bir milyon ton buğday yardımı gönderdi. Özbekistan halkı hiçbir zaman bu iyilikleri unutmaz. Ben inanıyorum ki işbirliğimiz devam edecek. Bizler Türk işadamlarını, Türk kardeşlerimizi Özbekistan'da bekliyoruz. Türk iş adamları tecrübeli ve dünya piyasasını bilen insanlar, bu anlamda Türkiye'nin desteği bizler için çok önemli. Türk dostlarımızı Özbekistan'a bekliyoruz."dedi.

Nazik ziyareti için Özbekistan Ankara Büyükelçisi Ulfat Kadyrov'a teşekkür eden Vali Mehmet Aktaş "12 yıldır ülkemizde görev yapan Büyükelçi Sayın Kadyrov ilimize ilk kez geliyor. Kendisini ilimizde misafir etmekten dolayı büyük mutluluk duyduk. Gün içersinde farklı resmi kurumları ve sanayi tesislerini ziyaret edecekler. Karabük her şeyden önce bir sanayi şehridir. Çok ciddi, çok büyük ölçekli sanayi kuruluşlarına ev sahipliği yapan bir şehirdir. Bunun yanında Safranbolu gibi dünya değerini içinde barındıran çok önemli bir turizm merkezimizdir. Ayrıca önemli bir üniversite eğitim merkezimizdir. Karabük'ümüzle ilgili Sayın Büyükelçimizi elimizden geldiğince bilgilendireceğiz. Sayın Büyükelçimizin aracılığıyla Özbekistanlı yatırımcılarımızı da ilimize davet ediyorum, onlarla iş yapmaktan, ilimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağımızı ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

Konuşmalarından ardından Büyükelçi Kadyrov ve Vali Aktaş karşılıklı hediye alışverişinde bulunduktan sonra ikili görüşme yaptı.

Büyükelçi Ulfat Kadyrov, daha sonra Karabük Organize Sanayi Bölgesine geçerek, burada asansör rayı imalat eden Çelikoğlu Demir Çelik Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Özçelik'i ziyaret etti. Fabrika üretim alanını da ziyaret eden Kadyrov, ayakkabı iç taban imalatı yapan fabrika ile demir çelik üretimi yapan fabrikayı ziyaret etti.

Özbekistan Ankara Büyükelçisi Ulfat Kadyrov'a Karabük ziyaretinde Ekonomi Müsteşarı Uçkun Koşanov ve Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren eşlik etti. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Aktaş Özbekistan Karabük Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title