Haberler

Ozan Arif: Bizi Neredeyse Darağacına Çektiler

İstanbul Cumhuriyet Savcılığının soruşturma başlattığı şarkıcı İsmail Türüt'ün söylediği ''Plan Yapmayın Plan'' şarkısının söz yazarı Arif Şirin (Ozan Arif), söz konusu klip ile ilgili olarak Ermeni lobisinin Almanya'da hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

THY'ye ait uçakla Almanya'nın Frankfurt kentine hareketinden önce Atatürk Havalimanında gazetecilerin konuya ilişkin sorularını cevaplayan Şirin, ''İnsan hayatında böyle dönemler olur. Bize başka bir kaftan biçmeye kalkanlar oldu'' diye konuştu.

Medyada kendisine sorulmadan maksatlı yazılarla karşı karşıya kaldığını görüşünü dile getiren Şirin, şöyle dedi:

''Bu işin bir etiği olduğunu düşünüyorum. Bu etiğin dışına çıktılar. Yaşadığım bu olaylar medyada muazzam bir kirlenme olduğunu gösterdi. Tanımadığımız insanlar, bizim şarkımızın, şiirimizin sözlerinin altına yapılan bir klipten hareketle bizi neredeyse darağacına çektiler. Beni herkes tanır. Ben bir şey yazdıysam arkasında dururum. 'Bu kasıtla yazdım' derim. 'Yok öyle değil' diyorum. 'Hayır öyle' diyorlar. O zaman insan bir noktaya geliyor nasıl anlarsanız anlayın.

'Bizimle bir yangın, bir duman çıkarıyorlar ama dumanın arkasından bir şey kaçırıyorlar' diye düşünüyorum ya da Hrant Dink olayını yıl dönümünde nasıl gündeme taşıyabiliriz diyebilirler. Ben bu vatanın evladıyım ve bu vatan adına omuzumda sorumluluk taşıyorum. Bu vatan için üzerime ne düşüyorsa yapacağım.''

İstanbul Adliyesine ifade vermek için gittiğinde, Cumhuriyet Savcının 'Ermeni lobisinin kendisi hakkında Almanya'da suç duyurusunda bulunduğunu' söylediğini belirten Şirin, bu ülkede de ikametgahı bulunması nedeniyle konuyla ilgileneceğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title