Haberler

Özalp'ta Dap Toplantısı

Özalp ilçesinde Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı 2015 yılı yatırım programı kapsamında, "DAP Bölgesi Sınır İlçeleri Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Programı" toplantısı yapıldı.

Özalp ilçesinde Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı 2015 yılı yatırım programı kapsamında, "DAP Bölgesi Sınır İlçeleri Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Programı" toplantısı yapıldı.

Toplantıya, Özalp Kaymakamı İsmail Çiçek, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler, İzleme ve Değerlendirme Koordinatörü Ferhat Gök, Ekonomi Kalkınma Sanayi ve Hizmetler Koordinatörü Mehmet Akif Suluoğlu, Özalp ve Saray ilçesinde görevli kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle sivil toplum örgütlerinin yetkilileri katıldı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Çiçek, programın bölgenin kalkınması, ekonomik ve sosyal alandaki yatırımların doğru planlanması için önemini belirtti.

Çiçek, DAP İdaresi'nin, bölgenin kalkınmasında önemli bir yapılanma olduğunu aktardı.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler ise Kalkınma Bakanlığı DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından, sınır ilçelerinin sosyal ve ekonomik kalkınmalarına hizmet edecek nitelikteki projeleri müzakere etmek, gerekli saha ziyaretlerini gerçekleştirmek, paydaşların görüşlerini almak ve ziyaretlerin amacına ulaşması için ilçenin ekonomik ve sosyal gelişmesine taraf olabilecek tüm kamu ve sivil kuruluşlarla bir araya gelerek, yeterli kalkınma ve gelişmenin sağlanması için yatırımların doğru planlanması açısından toplantının önemli olduğunu kaydetti.

Toplantı, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile sivil toplum örgütleri yetkililerinin görüş ve önerilerinin ardından sona erdi. - Van

Kaynak: AA / Yerel

İsmail Çiçek Özalp Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

memet:

hangi sivil toplum kurumu katıldı

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title