Haberler

Özalp'ta beden eğitimi kursuna katılan 14 öğrenci üniversiteli oldu

Güncelleme:

Van'ın Özalp ilçesinde Beden Eğitimi Öğretmeni Esra Antika tarafından açılan özel yetenek kursuna katılan 25 öğrenciden 14'ü üniversiteye yerleşti.

İlçedeki Şehit Abdulhalık Araz Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Antika, spora ilgisi olan öğrenciler için özel yetenek kursu açtı.

Yaz süresince 24 öğrenciye eğitim veren Antika, öğrencilerden 14'ünün üniversite kazanmasını sağladı.

Antika, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin hayallerine kavuşması için çaba sarf ettiğini söyledi.

Kendisini de böyle bir kurs sayesinde beden eğitimi öğretmenliğini kazandığını anlatan Antika, "Benim gibi zorluklar yaşayan öğrencilerin ellerinden tutmak istedim. İlk mezunlarımızı verdiğimiz bu yılda öğrencilerime söz vermiştim. Okumak isteyen, sporcu olmak isteyen öğrencilerimi yalnız bırakmadım. Öğrenci ve velilerin evlerine giderek onları ikna ettim. Ardından öğrenciler geldiler, spordan önce öğrencilerin pandemide nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlattım. Onların gözlerine baktığım zaman azimlerini görüyor ve çok mutlu oluyordum. Beraber dağlarda ter attık, su kenarlarında dinlendik. Büyük imkansızlıklara rağmen benim öğrencilerim Türkiye'nin en iyi üniversitelerine beden eğitimi öğretmeni ve antrenörlük bölümlerine dereceler yaparak yerleştiler. Bu başarılar çektiğimiz bütün sıkıntıları adeta silip süpürdü."

Katıldığı kurs sayesinde üniversiteye yerleşen Fatma İmğa ise "Esra hocamız, üniversiteyi kazanmamızın tek sebebi. Pandemi ve imkansızlıklardan dolayı çok geri kaldık. Bu zorlu süreçte yanımızda Esra hoca ve müdür bey vardı. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Kurs sayesinde hayallerine ulaştığını anlatan Serap Güntürk de hayallerini gerçekleştirmelerini sağlayan öğretmenlerine teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Özalp Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
title