Haberler

Oyuncuların Greve Desteği Altın Küre'yi İptal Ettirdi

Amerika televizyon ve film ödülleri "The Golden Globes" (Altın Küre) töreni iptal edildi.

Hollywood oyuncuları, Senaryo Yazarları Derneği'nin yaklaşık iki aydır yaptığı grevi desteklemek amacıyla 13 Ocak'ta yapılacak Altın Küre Ödül Töreni'ni boykot etme kararı aldı.

The Golden Globes Organize Komitesi tarafından yapılan açıklamaya göre, ödül töreninin iptaline, Hollywood'da Senaryo Yazarları Derneği'nin yaklaşık iki aydır yaptığı grevi desteklemek isteyen "Hollywood Oyuncu Birliği"nin boykot kararı neden oldu.

Açıklamada, ödül töreni yerine, NBC televizyonundan canlı yayınlanacak bir basın toplantısı ile ödül sahiplerinin ilan edileceği bildirildi.

Hollywood Yabancı Basın Birliği'nin Başkanı Jorge Camara'nın ise ödül töreninin yapılamayacak ve milyonlarca izleyicinin hayran olduğu starları canlı yayında görme fırsatından mahrum kalacak olmasından büyük üzüntü duyduğunu açıkladığı kaydedildi.

Kasım ayında başlattıkları boykotla, film ve dizilerin DVD, internet ve mobil telefonlar üzerinden dağıtımından pay talep eden Senaryo Yazarları Derneği, sonuç alınana kadar senaryo yazılmasını reddediyor. Senaristlerin, 2 ayı aşkın bir süredir sürdürdüğü grevin, bugüne kadarki ekonomik bilançosunun 700 milyon doları bulduğu tahmin ediliyor. (ANKA)

(GO/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title